fbpx

Avocatul Andrei Trifan ne-a povestit ”aventura” de a deschide un restaurant

Week-end-ul trecut s-a deschis un nou restaurant în centrul Clujului, cu un nume aparte ”Garlic” (Usturoi). Localul este deținut de avocatul Andrei Trifan și soția lui, astfel că am ”descins” pentru a afla povestea din spatele acestui business de la avocatul-antreprenor. Și să vedem dacă e bună mâncarea.

Patru luni s-a lucrat la amenajarea spațiului de pe strada Inocențiu Micu Klein, dar munca a dat rezultate. Este un spațiu primitor, original, care spune o poveste prin pereții pictați. Un pont pentru la vară: spațiul are și terasă.

Tânărul avocat Andrei Trifan nu este la început cu anterprenoriatul. Mai este angrenat într-o firmă de formare profesională. Ideea de restaurant spune că o are de mai mulți ani, de când a fost în SUA cu program Work and Travel: ”Am venit de acolo cu gândul la un restaurant, numai nu s-au aliniat astrele până acum. Până la urmă ne-am motivat și de doi ani lucrăm la proiectul acesta.”

Primul pas și cel mai important a fost găsirea spațiului. ”A fost multă muncă ca să găsești un spațiu corespunzător, pe care să-l poți transforma în alimentație publică, cu toate actele, cu toate autorizațiile”, ne-a spus Andrei Trifan. Acesta s-a ocupat de contractul cu proprietarul și stă fără griji. Sunt localuri care funcționează cu ”sabia lui Damocles deasupra capului” din cauza contractelor cu clauze nefavorabile.

În demersul de a deschide localul, avocatul s-a lovit de birocrație. ”Eu chiar am căutat consultant, la un moment dat, să ne ajute, pentru că e un domeniu nou, în care nu am activat și nu am găsit pe nimeni specializat și atunci am buchisit eu legislația specifică. Tot ce ține de autorizații am mers, am întrebat, am aflat, m-am documentat și am reușit să implementăm.”, ne-a povestit acesta.

Acum poate să dea consultanță în domeniu.  ”Sunt mai multe legi. Aici ține de urbanism specific și de monument, căci este centru istoric. Apoi ține de legislație specifică sanitar-veterinară și de sănătate publică, tot ce ține de flux în bucătorie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, mediu”, a adăugat Andrei Trifan.

L-am întrebat cum îmbină avocatura cu business-ul? ”Orice business necesită consultanță juridică permanentă și astfel în același timp îmi fac și munca și dezvolt business-ul.”, ne-a răspuns.

Soția lui, Bianca, împreună cu care a gândit conceptul unic Garlic, se ocupă de administrarea restaurantului.  ”Usturoiul este liantul intre preparatele din bucataria noastra si legenda lui dracula, pe care am am transpus-o in conceptul nostru intr-o maniera soft cu aer de poveste. Știm că usturoiul ține la distanță duhurile rele și atunci în momentul când vii aici ești protejat.”, a spus aceasta.

Și mănânci bine, am adăuga noi. “Ne propunem preparate gustoase si balansate atat pentru meniul de mancare cat si pentru cel de bauturi, printre care avem cateva cu tematica localului”, spune Bianca Trifan. Specialitatea casei este supă cremă de usturoi copt și de asemenea sosurile de usturoi însoțesc mai multe mâncăruri din meniul internațional al restaurantului. De asemenea, zmeura este ”trasă în țeapă” în limonadă și se lucrează la un cocktail alcoolic ce va conține un pic de usturoi.

Pentru a vă face poftă vă lăsăm mai jos câteva poze cu mâncăruri gătite la Garlic.

 

Despre Andrei Trifan

Este avocat în Baroul Cluj din 2014 și absolvent al facultăților de Drept, Teologie și Geografie, cu o specializare de tip Masterat în Turism. În prezent, este și doctorand al Facultății de Drept din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” pe domeniul de cercetare  dreptul informatic și protecția datelor cu caracter personal (GDPR), respectiv infracțiunile informatice.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina