fbpx

Avocații au un cuvânt de spus în privința judecătorilor care vor să promoveze la ICCJ

Avocaților li se recomandă de către CSM să își exercite dreptul de a formula sugestii și observații cu privire la lucrările și integritatea judecătorilor care doresc să promoveze la ICCJ

În cadrul concursului de promovare orice persoană are dreptul de a trimite în scris sesizări sau observații în legătură cu lucrările depuse de către judecători, observații ce vor fi avute în vedere la evaluarea concursanților. În ceea ce privește integritatea judecătorilor care doresc promovarea, observațiile sau sesizările se trimit Inspecției Judiciare.

CSM își argumentează inițiativa pe rolul fundamental pe care îl are corpul avocaților în actul de justiție, ca parteneri ai sistemului judiciar.

Lucrările judecătorilor sunt publicate pe site-ul CSM și sunt anonimizate.

Baroul București, ca urmare a adresei CSM a invitat deja avocații din Baroul București să formuleze observații și sugestii pe marginea lucrărilor candidaților înscriși la concursul de promovare în funcția de judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție, conform adresei nr. 20056/20.10.2020 a domnului Teodor Victor ALISTAR, membru al Consiliului Superior al Magistraturii.

Atașăm adresa CSM

Comments

comentarii

Lasă un răspuns