Acasă » AVOCATURA » Avocații au primit de la Barou programul unei conferințe de după alegeri în care e trecut ca decan Mircea Pop

Avocații au primit de la Barou programul unei conferințe de după alegeri în care e trecut ca decan Mircea Pop

Cu o săptămână înainte de alegeri, decanul Baroului Cluj, Mircea Pop, le-a trimis avocaților invitații la trei conferințe, din care două gratuite. Culmea este că în programul unei conferințe ce va avea loc după alegeri, organizată de doi membri din Consiliu, a fost trecut la cuvântul de deschidere Mircea Pop în calitate de decan.

Unii din Consiliul Baroului susțin că presa manipulează dacă ne-am permis să facem un sondaj înainte de alegeri. Practic libertatea presei nu există. Vă prezentăm mai jos o manipulare la care au contribuit actualul decan al Baroului Cluj, Mircea Pop, și consilierii Liviu Marius Harosa și Șerban Diaconescu.  În 16 martie, toți avocații din Baroul Cluj au primit pe e-mailuri informații despre o conferință profesională ce va avea loc în 13 aprilie, cu toate că, așa cum scrie și în mail,”programul conferintei este in curs de definitivare si va fi disponibil in curand.”. Dar probabil că era important de reținut un aspect din program, mai exact din cuvântul de deschidere, unde îl regăsim pe ”Av. Mircea Pop, Decanul Baroului Cluj”. Asta în condițiile în care în 25 martie sunt alegeri pentru funcția de decan, la care candidează Mircea Pop, Călin Budișan și Flavia Maier.

Captură cu e-mailul primi de avocații din Baroul Cluj

De mailurile trimise de pe adresa Baroului se ocupă decanul, astfel că l-am întrebat pe Pop de ce la conferinta din 13 aprilie este trecut decanul Baroului Mircea Pop? Este stiut rezultatul alegerilor?

”Afișul conferinței din 13 aprilie îl face Facultatea de drept, nu Baroul. Probabil nu au luat în calcul ca avem alegeri pana atunci. Nu cred ca cineva poate sa cunoască rezultatul alegerilor, înainte ca acestea sa aibă loc.”, ne-a răspuns decanul.

După ce i-am spus că nu am vazut afișul, ci e-mailul trimis de pe adresa baroului, Mircea Pop a precizat: ”Textul de anunț privind participanții, programul și temele e făcut de Facultate” Se referă la Facultatea de Drept UBB Cluj.

Mai exact, așa cum scrie în anunț, organizatorii conferinței sunt conferențiarii universitari Liviu Marius Harosa și Șerban Diaconescu, care sunt și consilieri în Baroul Cluj, iar cel din urmă mai candidează pentru un mandat.

Șerban Diaconescu nu ne-a răspuns la telefon, iar Marius Harosa a precizat că a scos numele lui Pop de pe afiș și că în postarea lui de pe Facebook nu apare. Dar faptul este consumat: toți avocații au primit e-mailul cu decanul Mircea Pop. Avocatul Harosa și-a asumat vina: ”In prima varianta pe care am trimis-o către contact@baroul-cluj.ro apărea Mircea Pop”. Dar acesta când a trimis mai departe la toți avocații bineînțeles că nu a observat greșeala.

Pentru conferință, s-a solicitat INPPA acordarea a 10 puncte de pregatire profesionala participanților. Am întrebat-o și pe șefa INPPA Cluj, Gidro Stanca, despre faptul că este trecut ca decan Mircea Pop, iar aceasta a precizat că a fost scos numele și pe afiș a apărea doar ”cuvântul decanului”. Conferința nici nu este încă anunțată pe site-ul INPPA Cluj, programul fiind în curs de definitivare.

Taxa de participare pentru avocatii membri ai barourilor Cluj si Bistrita-Nasaud este 200 lei / persoana, iar pentru avocati membri ai altor barouri: 210 lei / persoana. Taxa include mapa conferintei, pauza de cafea si pranzul (bufet suedez).
Celelalte două conferințe la care i-a chemat pe avocați decanul Mircea Pop în ultima vreme vor avea loc în aceeași zi, 23 martie, cu două zile înainte de alegeri, una la Universitatea Sapienția și una la Facultatea de Studii Europene a UBB.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns