fbpx

Avocații afectați de starea de urgență vor primi o indemnizație de 75% din salariul mediu brut

Avocații care nu mai au activitate din cauza stării de urgență vor primi o indemnizație de 75% din salariu mediu brut, a anunțat senatorul Daniel Fenechiu, care e și avocat.

”VESTI BUNE SI PENTRU PROFESIILE LIBERALE! Cea mai mare parte a propunerilor-pe care le-am facut si despre care v-am informat, au fost preluate in OUG pentru modificarea si completarea OUG 30/2020 pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru stabilirea unor masuri in domeniul protectiei sociale, aprobata aseara de Guvernul Romaniei.

Toti profesionistii- asa cum sunt acestia definiti in Codul Civil, care sufera o intrerupere totala sau partiala a activitatii- indiferent ca au angajati si/sau colaboratori, beneficiaza vor beneficia de o indemnizatie compensatorie in cuantumul a 75% din salariul mediu brut pe economie Iar angajatii profesionostilor pot beneficia de somajul tehnic. Procedura de plata a compensatiei este simpla – cerere si declaratie tip- si se deruleaza electronic iar plata se va face, in 15 zile, prin virament bancar.Voi reveni cu detalii!”, a scris senatorul liberal Daniel Fenechiu.

Ordonanta de Urgenta va fi publicata in cateva ore in Monitorul Oficial.

Vestea a fost primită foarte bine în rândul avocaților, mai ales că unii nu câștigau atât nici când era activitate normală.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina