fbpx

Avocată scoasă din sală cu jandarmii pentru că a cerut să se consemneze o declaraţie de martor

O judecătoare a ordonat jandarmului să o scoată din sala de judecată pe avocata unui inculpat care a insistat să se consemneze întreaga declarație a unui martor.

Incidentul uluitoar a avut loc la Tribunalul Suceava, unde judecătoarea Mihaela Bivol a evacuat cu jandarmii avocatul care cerea ca declaraţia unui martor să fie consemnată în scris. Bivol a fost deranjată de faptul avocata Ana Maria Dediu a contrazis-o şi a scos-o din sală cu un jandarm, în timpul procesului de corupţie de la UMF Iaşi.

Dialogul dintre judecătoare şi avocată este halucinant. În momentul în care apărătorul lui Dan Alexandru Werner îl roagă pe magistrat să consemneze întreaga declaraţie a martorei audiate, judecătoarea îi cere jandarmului să o scoată pe avocată din sală, pentru că a tulburat şedinţa.

Dialogul din sala de judecată

Judecător: Vă rog să o daţi afară din sală pe doamna avocat.
Avocat: În susţinerea cererii?
Judecător: Da, în susţinerea cererii. V-am solicitat să mă lăsaţi să continui audierea. Şi mă împiedicaţi să fac acest lucru.
Avocat: Nu mă puteţi înlătura din sală.
Judecător: Vă citesc din încheierea de data trecută. Atunci când inculpaţii sau oricare altă persoană tulbură şedinţa de judecată, preşedintele atrage atenţia să respecte disciplina, iar în caz de repetare dispune îndepărtarea din sală.
Avocat: Vă rog să îmi spuneţi care sunt tulburările pe care le-am adus.
Judecător: Instanţa a dispus evacuarea din sală.

Cineva din sala de judecată a filmat incicentul. Video-ul îl puteți vedea AICI.

Avocaţii rămaşi în sală s-au revoltat pentru măsura luată de magistrat, iar scandalul a continuat când judecătoarea a început să îi citească unui martor din declaraţia unuia dintre inculpaţi. Atunci a intervenit apărătorul ales al lui Corvin Pughin, avocatul Angelica Enache, care a spus că „este inadmisibil ca preşdintele completului să citească unui martor declaraţia unuia dintre inculpaţii din dosar”. „Ba se poate, martorul este audiat liber”, a replicat judecătoarea.

Presa locală a relatat de mai multe ori despre conflictele din sala de judecată ale magistratului Mihaela Bivol. De exemplu, agorapress.ro susţine că judecătoarea foloseşte un limbaj neadecvat, precum: „îmi scuip plămânii ca să consemnez declaraţia dvs”, „instanţa nu cunoaşte ministerele”, întrebări retorice „ce să înţeleagă instanţa?”, „spuneţi doamna martor ilegalităţile”, „nu vreau să vă mai aud teoriile dvs, slavă Domnului”, „tensionaţi şi agitaţi instanţa”, „şi ce vreţi să fac cu laptop-ul de fiţe? să mă duc în beci să-l caut?”

Amintim cazul de la Cluj din septembrie 2014, când o avocată a fost dată afară din sală de către o judecătoare de la Judecătoria Cluj-Napoca. 

Comments

comentarii

Un bărbat de 34 de ani a fost căutat de polițiști după ce a dispărut de acasă în data de 22 mai. Acesta a fost găsit mort în comuna Chinteni.... Citește mai mult
Programul „Fugi în curtea școlii” a revenit în Cluj-Napoca. Săptămâna aceasta copiii sunt invitaţi în curțile Școlii gimnaziale ,,Constantin Brâncuși" și Liceului de Informatică ,,Tiberiu Popoviciu" pentru a participa la activități sportive.... Citește mai mult

Lasă un răspuns