Acasă » DEZVĂLUIRI / ANCHETE » Avocat stagiar confundat și anchetat pentru o încăierare la care nu a participat. A primit clasare

Avocat stagiar confundat și anchetat pentru o încăierare la care nu a participat. A primit clasare

Un tânăr avocat stagiar din Baroul Cluj a avut o experiență mai puțin plăcută la început de carieră. A fost citat în calitate de suspect într-un dosar și a stat în suspans jumătate de lună până când procurorii eu emis ordonanța de clasare. Stagiarul a fost confundat cu altă persoană care a participat la încăierarea între suporteri ”U”, CFR și din Ungaria de la baza CMC din 9 septembrie.

La acea dată, avocatul stagiar, în vârstă de 25 de ani, care a intrat în Barou în toamna anului trecut, se uita acasă la televizor la meciul Manchester City – Liverpool. În 14 septembrie, a fost citat la poliție în calitate de suspect. ”Vă dați seama ce șocat am fost că am fost citat în calitate de suspect, cu mandat de aducere. Nu aveam habar despre ce e vorba. M-au citat fără să mi zică ceva. Mă gândeam în ziua când am primit citația că oare ce as fi putut face. Oricum știam ca e o greșeală, dar o greșeală imensă! Eu nu țin nici cu ”U”, nici cu CFR. Nici nu știam de bătaie, atâta că am văzut o titlul unei știri, dar nici nu am deschis-o să citesc”, ne-a povestit stagiarul. Acesta a primit clasare după o jumătate de lună de la citație.

La solicitarea Clujust.ro, reprezentanții Parchetului Curții de Apel Cluj au furnizat următoarele informații: ”În dosarul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, au fost efectuate cercetări penale față de suspectul T.R.A – avocat stagiar în cadrul Baroului Cluj, pentru comiterea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice, faptă prev. de art. 371 C.p. în legătură cu scandalul ce a degenerat într-o încăierare între mai multe persoane, ce a avut loc în data de 9 septembrie 2017 la baza sportivă CMC din Cluj-Napoca.

Prin ordonanța din 2 octombrie emisă în dosarul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj cu nr.222/P/2017, s-a dispus în temeiul art.315 alin.1 lit. b C.p.p, cu referire la art. 314 ain 1 lit a C.p.p rap la art 16 lit. c C.p.p clasarea cauzei având ca obiect infracțiunea de tuburarea ordinii și liniștii publice, prev. de art 371 C.p cu privire la suspectul T.R.A..

Analiza materialului de urmărire penală a relevat faptul că suspectul T.R.A a fost confundat cu o altă persoană în urma vizionării imaginilor video înregistrate de camerele video ale bazei sportive în aproprierea căreia a avut loc incidentul”, se arată în răspunsul Parchetului pentru Clujust.ro

Surse judiciare au precizat pentru Clujust.ro că un jandarm a fost cel care l-a confundat pe avocatul stagiar cu alt tânăr care a participat la incident și care apare pe înregistrările video. La stagiar s-ar fi ajuns prin pozele existente pe internet pe Google și Facebook. Aceleași surse spun că avocatul nici nu seamănă cu actualul suspect.

Clujust.ro a solicitat în 27 octombrie un punct de vedere din partea Jandarmeriei Cluj, la care așteptăm răspuns.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns