fbpx

Avantajele și dezavantajele cursurilor digitale desfășurate pe platformele e-learning

Înainte de a alege ca formă de instruire cursurile digitale prin intermediul cărora ai posibilitatea de a-ți însuși cunoștințe și deprinderi din diverse domenii cu ajutorul dispozitivelor moderne de comunicare, este important să cunoști care sunt principalele avantaje, respectiv limite pe care le prezintă acestea.

Poate fi vorba despre aspecte care fie îți depășesc așteptările, fie nu îți permit să faci față provocărilor pentru o formare de succes, iar pentru a obține rezultatele dorite poate vei avea nevoie de mai mult de atât sau poate pur și simplu această formă de instruire nu este cea potrivită.

Avantajele formării la distanță 

Există nenumărate avantaje pe care le prezintă participarea la cursuri digitale de formare și perfecționare, balanța înclinând mai degrabă în această parte atunci când este vorba despre beneficii și limite la cursurilor online. Urmând un curs la distanță, cursantul poate avea în continuare și alte ocupații suplimentare – poate fi vorba despre desfășurarea activității profesionale în paralel cu aceasta, despre îngrijirea unui copil sau chiar despre pregătirea paralelă pentru obținerea unor alte calificări sau diplome. Conectarea pe o platforma e-learning trebuie să se facă în momentul potrivit, însă menținerea în continuare a unui anume ritm de viață nu este un lucru de înlăturat atunci când vine vorba de formarea online.

De asemenea, formarea la distanță poate fi considerată o formulă eficientă și discretă, utilizată pentru economii de timp și pentru o instruire eficientă pe termen lung sau scurt. Fără a fi nevoie să faci eforturi mari de a ajunge în anumite locuri, poți participa la instruirea la distanță și dacă te afli departe de locurile în care mentorii decid să desfășoare sesiunile de instruire, pentru că dispozitivele conectate la internet pot fi folosite oriunde și oricând, fără prea mare efort și riscuri.

Limite ale cursurilor digitale

Una dintre principalele constrângeri pe care le prezintă acest tip de instruire se referă la modul în care îți este oferită informația. Este foarte important ca aceasta să îți fie oferită în mod corect și complet, fără a se face rabat la calitate, mai ales, iar demonstrațiile să fie prezente acolo unde este cazul.

Deși poate fi destul de dificil să găsești motivația de a învăța singur, este mult mai ușor să găsești timpul și puterea necesară pentru a descoperi lucruri noi decât să aștepți apariția ocaziei de a participa la cursurile tradiționale pentru care este mai mult decât evident că este nevoie de disponibilitate fizică și materială într-o măsură mai mare decât pentru instruirea online.

Comments

comentarii

Căpitanul echipei de fotbal CFR Cluj, Mario Camora, a declarat, miercuri seara, într-o conferinţă de presă susţinută înaintea partidei cu Şahtior Soligorsk, din manşa secundă a turului 3 preliminar al Conference League, că formaţia sa trebuie să revină la nivelul arătat în ultimii ani în cupele europene.... Citește mai mult
„Record mondial negativ pe AutostradaTransilvania Chiribiș-Suplacu de Barcău”, susține Asociația Pro Infrastructură (API). „Avem confirmarea că responsabilii din Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere au decis să anuleze licitația pe cei 26,35 kilometri blestemați”, mai transmite ONG-ul.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!