Acasă » ȘTIRI » Au început să curgă sesizările cu privire la ”bubuiala” de la Untold pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca

Au început să curgă sesizările cu privire la ”bubuiala” de la Untold pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca

Clujeni din mai multe zone al orașului se plâng pe site-ul de sesizări al Primăriei de gălăgia de la festivalul Untold din timpul nopții. Sesizările apar că sunt ”în lucru”. Boc e prea ocupat cu distracția la Untold, iar poliția locală nu o să-i strice petrecerea. Redăm mai jos sesizările, pe zone:

Cartier Grigorescu

”Vă rugăm, schimbați locația festivalului Untold! Pentru noi, cei care locuim pe str. G. Garibaldi, este un coșmar de patru nopți în care nu ne putem odhni deloc, nu putem sta în casă ! Nu înțelegem de ce drepturile noastre sunt mai puțin importante decât a celor care participă la festival și de ce autoritățile nu schițează nicio urmă de compasiune ipocrită pentru noi!”

”Conform site-ului Primariei, ” Poliţia localã funcţionează în scopul exercitãrii atribuţiilor privind apãrarea drepturilor şi libertãţilor fundamentale ale persoanei, a proprietãţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, în urmãtoarele domenii: a) ordinea şi liniştea publicã, precum şi paza bunurilor; b) circulaţia pe drumurile publice;…” Se vede exact contrariul din autorizarea si organizarea festivalului anual Untold la Cluj, plasat in centrul unor zone foarte locuite, in care cetatenii sint oripilati de amploarea vacarmului sonor pe tot parcurul noptii, de deranjarea circulatiei in zonele unde locuiesc. Argumentul financiar NU este un argument. Primaria sa se infromeze cum se concep si reglementeaza acest gen de festivaluri in alte state: toate sint organizate in afara orasului, in spatii nepublice. Clujul are suficiente spatii verzi in jurul orasului: Faget, hoia s.a. Banii aceia multi pe care ii incaseza primaria acordind aceste aprobari trebuie sa ii investeasca in amenajari exterioare Clujului, cu asigurare de transport si alte servivcii ambulante. Nu e complicat, e doar lipsa de vointa si dispret fata de atitia locuitori care traiesc nopti si zile de cosmar in perioada Untold. Scriu in numele a numeroase persoane dion zona, afectate de b arbaria la care sint supusi.”

Zona Cluj Arena

”Autorizarea festivalului untold in inima Clujului e o nesimtire totala si total disrespect fata de locuitorii orasului Deranjati un intreg oras cu aceasta tampenie galagioasa! Sa va fie rusine!”

Zona Parcului Central

”ati auzit de legea asta? credeti ca se aplica doar la vecini care dupa ora 22 pana la ora 6 dimineata deranjeaza cu chefurile? acest balci de untold sfideaza intreg orasul de ce nu respectati legea? de ce le dati voie pana la 6 dimineata contrar acestei legi? Art. 371 Noul Cod Penal Tulburarea ordinii şi liniştii publice Infracţiuni contra ordinii şi liniştii publice Ca primariel locala sunteti pasibili de amenda! sunteti vinovati de ce ni se intampla din aceasta cauza!”

”Trebuie să schimbați locația festivalului altundeva decât în zone rezidențiale. Lăsând la o parte deranjul și poluarea fonică pentru locuitori, e inuman să fie aprobată scenă cu muzică până dimineața la 100-200 de metri de spital unde sunt internați copii. Iese copilul operație și nu poate dormi 4 nopți la rând… Există spațiu destul pe câmp sau în zonele verzi din împrejurimi; în astfel de locații se organizează orice alt festival mare de oriunde din lume (Glastonbury, Burning Man, Rock am Ring, Tomorrowland etc.); nu în mijlocul orașului.”

Cartier Zorilor

” doresc sa fac o reclamatie legat de tulburarea linistii. din cauza nivelului de zgomot ridicat nu se poate dormi, desi stau destul de departe de festival. oare se masoara decibelii asa cum se face la oricare festival european? daca da, atunci nu inteleg…”

Zona Câmpului

”Pe str. Campului Nr. 251 se ude atat de tare muzica de la Untold incat parca este la 10m. Un copil nu pote dormi in asena conditii . Va rog luati masuri”!

Zona centrală

”Pe strada Horea nu se poate dormi din cauza volumului sunetului de la Untold.”

Colonia Borhanci

”Este inadmisibila lipsa de respect cu care sunt tratati clujenii, de atatia ani, ce trebuie sa facem pentru ca sa nu fim nevoiti ca in casele noastre sa nu participam la festivalul Untold? Nu e posibil asa ceva, la ora 2 noaptea sa fac sesizari pentru ca nu pot dormi din cauza zgomotului, desi sunt la mai mult de 5 km de locul unde se desfasoara acest festival”

Cartier Europa

” Galagie si iar galagie. Din nou trebuie sa induram 4 nopti nedormite. Multumesc asminiatratiei, care ea inasasi ar avea obligatia sa imi garanteze un maxim de poluare fonica la limita proprietatii si o alta in interiorul inobilului. Frumos Untold, dar cu ce pret? Sunt comvins ca daca s-ar dori ati putea gasi un echilibru intre eveniment ai locuitori.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina