fbpx

Apartamente dintr-un bloc vestit din Cluj-Napoca, vândute la jumătate de preț către VIP-uri din Baia Mare. Există însă o problemă

În timp ce prețurile la apartamente în Cluj-Napoca se apropie de 2000 euro/mp, într-un bloc vestit din cartierul Gruia, ridicat în urma cu câțiva ani printr-o ”extindere de casă”, s-au vândut recent apartamente cu 1080 euro/mp și 1170 euro/mp. Nu vă agitați că nu a știut oricine de aceste super-oferte. Doi dintre cumpărători sunt un fost primar interimar din Baia Mare, actual șef al serviciului de pază al Direcției Silvice MM, Marinel Rob, și un fost viceprimar din același oraș, Gabriela Hofer, actual manager al Spitalului de Pneumoftiziologie din Baia Mare. Riscul pentru ei însă este major, căci asociații majoritari din firma vânzătoare Mordin Construct, frații Moroz, au vândut peste o decizie definitivă a Curții de Apel Cluj care interzicea vânzarea, la solicitarea celui de-al treilea asociat al firmei, arhitectul Mircea Dinculescu. Culmea este că s-a găsit un notar care să parafeze contractele de vânzare-cumpărare.

Notarul public Niculina Căpușan din Baia Mare a autentificat contracte de vânzare-cumpărare între Mordin Construct și VIP-uri băimărene, la prețuri derizorii, în ciuda unei decizii definitive a Curții de Apel Cluj prin care s-a suspendat hotărârea Adunării Generale a Asociaților (AGA) firmei privind vânzarea apartamentelor.

În facsimilul de mai jos puteți vedea un apartament de 68 metri pătrați cu tot cu parcare subterană vândut cu 80.000 de euro. Recent, un alt apartament de 100 mp s-a vândut cu 108.000 euro.

În 9 martie, Curtea de Apel Cluj a pronunțat DECIZIA CIVILĂ Nr. 129/2021: ”Dispune suspendarea efectelor hotărârii AGA din 27.11.2020 a societăţii MORDIN CONSTRUCT SRL până la soluţionarea definitivă a acţiunii în anulare a aceleiaşi hotărâri.”

Pe fond, în 8 iunie, Tribunalul Maramureș a hotărât: ”Admite actiunea formulata de reclamantul Dinculescu Mircea in contradictoriu cu parata Mordin Construct SRL.

Dispune anularea Hotararii adunarii generale a asociatilor Mordin Construct SRL din 27.11.2020.

Obliga parata Mordin Construct SRL sa-i plateasca reclamantului Dinculescu Micrea suma de 3933 lei reprezentand cheltuieli de judecata. Cu drept de apel in termen de 30 de zile de la comunicare.”

Contactată de Clujust.ro, Gabriela Hofer, fost viceprimar în Baia Mare și actual manager de spital, ne-a spus că atâta timp cât un notar a autentificat contractul, ea nu are ce să mai spună.

Am încercat să contactăm notarul public Niculina Căpușan, însă secretara ne-a transmis că este în concediu.

Ca un amănunt picant, surse cu funcție din administrația publică locală din Baia Mare ne-au spus că în oraș există vorba că ”dacă vrei să rezolvi ceva, mergi la notărița Căpușan”

În motivarea deciziei Curții de Apel Cluj se arată următoarele:  ”Din conţinutul hotărârii AGA din 27.11.2020 rezultă că s-a aprobat vânzarea unui număr de 18 imobile aflate în proprietatea societății SC Mordin Construct SRL pentru un preț care nu poate fi inferior valoarii minime de 5.300 RON plus TVA/ mp util.

Din adresele depuse la dosar, emise de două agenţii imobiliare (filele 27-28 dosar tribunal), reiese că valoarea unui metru pătrat pentru locuințele situate în cartierul Gruia la statul semifinisat se situează între 1600 și 1.800 euro/mp, respectiv 1650 şi 1.850 euro/mp. Din raportul de expertiză întocmit la solicitarea Camerei Notarilor Publici Cluj pentru anul 2020 rezultă că prețul minim/mp (suprafață utilă) în cartierul Gruia se situează între 5.800 și 6.200 lei/mp în funcție de suprafața imobilului apartament. De asemenea, din raportul de evaluare întocmit de Napoca Business SRL în februarie 2021, depus în apel, reiese că valoarea de piaţă pe mp, într-un apartament situat în Cluj Napoca str.Romulus Vuia nr.8, se situează în jurul valorii de 1500 euro/mp.

La o examinare sumară a valorii minime de tranzacţionare aprobate prin hotărârea AGA contestată pentru imobilele propuse spre vânzare, comparativ cu valoarea la care imobilele situate în aceeaşi zonă se tranzacţionează pe piaţa imobiliară, pare că preţul propus şi aprobat prin hotărârea AGA este unul inferior valorii de circulaţie pentru imobile similare.”

Datele din extrasul de carte funciară arată că s-au încheiat contracte după decizia Curții din 9 martie, decizie care a apărut și în CF după tranzacția din 2 aprilie cu Marinel Rob, fost primar interimar în Baia Mare. În CF apare asociatul notarului Niculina Căpușan, notar Ioan Stoica.

 

În motivarea sentinței prin care Tribunalul Maramureș a anulat hotărârea AGA se arată:  ”Întrucât instanţa constată că nu a fost respectat termenul de 10 zile privind convocarea adunării generale a asociaţiilor din 27.11.2020 şi forma autentică a mandatului dat de asociatul Moroz Vasile asociatului Moroz Ioan şi că încălcarea dispoziţiilor legale de mai sus atrag nulitatea absolută a adunării generale a asociaţilor, apreciază că nu se mai impune analizarea celorlalte motive invocate care ţin de temeinicia şi oportunitatea hotărârii a cărei anulare se solicită.”

Asociatul reclamant, Mircea Dinculescu, prin avocatul Eugen Iordăchescu, a depus plângere penală împotriva asociatului Ioan Moroz, care are 55% din firmă, pentru mai multe infracțiuni la Legea 31/1990 privind societățile comerciale.

În spatele celor doi Moroz din acte stă al treilea frate, Mihai Moroz, fost consilier local în Baia Mare, care ne-a vorbit ca un adevărat patron al firmei și l-a făcut pe reporterul Clujust ”papagal și cretin”, trimițându-l să scoată extras de carte funciară. Îl vedeți mai sus, așa cum vedeți și decizia Curții de Apel Cluj, destul de clară pentru noi, nu și pentru Moroz.

Comments

comentarii

În 2021, echinocţiul de toamnă are loc astăzi, 22 septembrie, la ora 22:21 şi reprezintă momentul în care Soarele, în mişcarea sa aparentă anuală, trece prin punctul de intersecţie a eclipticii cu ecuatorul ceresc.... Citește mai mult
Antrenorul formaţiei Universitatea Craiova, Laurenţiu Reghecampf, a declarat, miercuri, 22 septembrie, într-o conferinţă de presă, că speră ca jucătorii săi să aibă o altă atitudine în meciul din şaisprezecimile de finală ale Cupei României la fotbal, cu CFR Cluj.... Citește mai mult
O echipă de control a Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Cluj a verificat depozitele carmangeriei Moldovan, după ce în spațiul public au apărut reclamații la adresa produselor comercializate.... Citește mai mult
Toamna și-a intrat pe deplin în drepturi, iar asta înseamnă că începem să scoatem din dulap hainele mai călduțe și accesoriile potrivite.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!