fbpx

ALDE le face concurență avocaților! A lansat model de plângere împotriva amenzilor la Ordonanțele militare

ALDE, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, a publicat astăzi pe site-ul oficial un model de plângere împotriva amenzilor primite de oameni pe perioada stării de urgență în baza Ordonanțelor militare. Documentul stârnește rumoare în rândul avocaților, și așa loviți de criză.

Pe site-ul ALDE și pe pagina de Facebook a partidului sunt postate următoarele:

”Vă punem la dispoziție un model de contestație a amenzilor aplicate de Guvernul Orban în mod total neconstituțional, așa cum a arătat CCR.

Dacă te numeri printre cei amendați în această perioadă, iată pașii pe care trebuie să-i urmezi, pentru a contesta amenda:

1) Completează formularul anexat

2) Pregătește o copie a buletinului tău + copia procesului verbal constatator

3) Trimite actele menționate mai sus la Tribunalul din raza teritorială a domiciliului tău, în termen de max. 15 zile, după încetarea Stării de Urgență

Nu renunța la drepturile tale, contestă abuzurile autoritaților!

Descarcă formularul aici ”

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Menționăm că plângerile se adresează la judecătorii, nu la tribunal.

Prima reacție a prodecanului Baroului Cluj, Victor Rusa, când i-am arătat modelul de plângere de la ALDE a fost că ”le ia pâinea de la gură avocaților. Nu esteîn regulă”. Acesta a convocat de urgență o discuție online cu ceilalți consilieri din Baroul Cluj pentru a analiza documentul și a lua poziție.

De asemeena, ALDE a anunțat că a elaborat împreună cu PSD și Pro România un proiect de lege care să anuleze în mod automat amenzile aplicate cetățenilor pe timpul stării de urgență și care au fost declarate neconstituționale de către CCR. Sunt peste 300.000 de amenzi și anularea lor depinde de o decizie a instanței.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina