fbpx

Ajutați o avocată din Cluj să supraviețuiască pentru a putea lupta să schimbe legislația din domeniul medical!

O avocată din Cluj are nevoie de ajutorul nostru ca să supraviețuiască și să lupte pentru a schimba în bine legislația în domeniul medical!

Avocata și-a spus povestea cu curaj pe o platformă specială pentru finanțări proiecte de pe internet:

”Numele meu este Cristina Udrescu, am 39 de ani și sunt, înainte de toate, avocat. Spun înainte de toate deoarece sistemul medical românesc m-a redus la stadiul de pacientul nimănui, un muribund prin saloanele prea murdare și prea aglomerate.

Acum sunt internată în Franța și am hotărât să transform experiența mea într-o campanie pentru reformarea sistemului medical din România.

Iată povestea mea și ce vreau să fac pe viitor:

Totul a pornit de la un fibrom pe care l-am operat în septembrie 2016. Poate a fost o complicație, poate a fost eroare umană, cert este că de atunci viața mea a luat-o la vale. Am ajuns câteva luni mai târziu cu 20 de centimetri de intestin subțire, după ce am suferit peste 15 operații și am fost cel puțin o dată la un pas de moarte.

Problema unui intestin subțire atât de scurt (în mod normal el are între 4 și 6 metri) este că nu mai absoarbe nutrienții necesari din mâncarea naturală. Așa că, de acum încolo și pentru tot restul vieții mele sunt dependentă de hrana prin perfuzii (mâncare artificială). În termeni medicali, acest lucru se numește nutriție parenterală.

Când nu au mai știut ce să facă cu mine, medicii din România m-au trimis în Franța ca să mor. Aici, nu doar că m-am însănătoșit, ci am descoperit un sistem pregătit, care își respectă pacienții și îi tratează cu demnitate. După mai bine de jumătate de an am reușit să mă pun pe picioare, iar acum medicii francezi vor să mă externeze. Doar că, dacă mă voi întoarce în România, este posibil să mor.

Nu voi muri pentru că tratamentul meu nu se găsește în țară, ci pentru că eu nu am acces la el. Legislația din România prevede că nutriția parenterală se poate face doar în secții specializate sau la terapie intensivă. Eu nu mă pot duce în secție. Am 3 infecții rezistente la antibiotice pe care le-am contractat când eram internată la Cluj. Nici la terapie intensivă nu mă pot duce pentru că nu sunt în situație critică. Încă.

În Franța, persoanele aflate în situația mea pot beneficia de acest tratament acasă. Și-l pot face singuri, sau pot solicita asistentă medicală la domiciliu.

Împreună cu colegii mei avocați am identificat 3 legi care reglementează accesul la acest tratament și care pot fi modificate în favoarea pacienților. Este vorba de OM 477/2015 coroborat cu HG 155/2017 și respectiv Ordinul MS 1500/2009.

Împreună putem schimba legislația!

Vrem să modificăm această legislație și să aducem modelul european de nutriție parenterală și acasă, în România. Însă asta cere timp, iar timpul meu se numără în perfuziile cu substanțe nutritive pe care trebuie să mi le achiziționez.

Este foarte posibil să fiu externată curând din Franța. Acasă nu mă pot întoarce, iar aici costul tratamentului meu lunar este de aproximativ 8000 de euro. Este vorba de hrana mea, este singurul fel în care pot supraviețui.

Dacă și tu crezi că experiența mea poate schimba în bine societatea românească și poate scoate pacienții din spitale, ajută-mă să duc mai departe această luptă!”, a scris Cristina Udrescu

Aceasta a fost nevoită să se suspende din activitate în aprilie 2017.

Poți dona simplu AICI

Dacă vrei să donezi fără ajutorul platformei Patreon, o poți face în următoarele conturi, deschise la Banca Transilvania pe numele mamei mele, Iuliana Udrescu:

In lei: RO43BTRLRONCRT0130767202
In Eur: RO90BTRLEURCRT0130767202
In GBP: RO48BTRLGBPCRT0130767202
In USD: RO48BTRLUSDCRT0130767201

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina