fbpx

Afiș discriminatoriu de Ziua Avocatului la București. Vicele UNBR Daniel Fenechiu își cere scuze

Afișul inițial al conferinței organizate de Baroul București cu ocazia Zilei Avocatului era discriminatoriu pe criterii de sex și misogin: 11 bărbați (10 spekaeri și moderatorul Daniel Fenechiu) sunt înșirați pe afiș.

Avocata Cosmina Cerva din Baroul București a semnalizat problema: ”Baroul București aniversează “Ziua Avocatului bărbat”! Cat ne mai ascundem după deget……femeile nu sunt reprezentate în profesia asta?!”

70 la sută din membrii Baroului București sunt femei. De altfel, în toată țara, în avocatură sunt mai multe femei decât bărbați.

După ce mai multe avocate au criticat afișul, vicepreședintele UNBR, Daniel Fenechiu (senator PNL) a postat pe Facebook:

”Doamnelor din profesie va rog sa ma scuzați!

Dintr-o eroare regretabila, pe care mi-o asum integral, pe bannerul publicitar al evenimentului de miercuri, 24 Iunie 2020, orele 12,00, de Ziua Avocatului, au apărut doar bărbați…Cum eroarea îmi aparține integral, îmi cer scuze atât de la colegele omise de pe afiș- Flavia Teodosiu, Alina Gorghiu, Gabriela Savu si Luminita Tuleasca, precum si de la toate doamnele si domnișoarele din profesie- care, pe buna dreptate, s-au simțit lezate de efectele erorii mele.
Am îndreptat situația imediat ce am sesizat-o si va rog sa ma iertati. Cei care ma cunoasteti, stiti ca e departe de mine orice abordare discriminatorie! Sper ca evenimentul sa fie unul reusit si va asigur ca voi fi mult mai atent pe viitor..”

Numai că avocatele ce au apărut pe afiș au fost omise și din prezentarea evenimentului, după cum se poate vedea încă pe site-ul Baroului București, unde și afilul a rămas același.

 

Este posibil ca cele patru să fi fost invitate de urgență, având în vedere că Savu este asociata lui Fenechiu, Gorghiu este colega lui de partid, iar Tulească este o apropiată a moderatorului, iar Teodosiu este prodecanul baroului care organizează conferința.

Comments

comentarii

HOROSCOP 4 august 2021. Află ce zodie va primi o sumă mare de bani și ce nativ este arogant cu persoanele din jur.... Citește mai mult
Viceprimarul Dan Tarcea a vorbit, marți, despre proiectul care prevede realizarea metroului de la Cluj, precizând că acesta este unul care „are maturitate”, fiind cuprins în PNRR.... Citește mai mult
Divizia 4 Infanterie „Gemina” sărbătorește 105 ani de istorie și tradiție militară.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!