Acasă » ȘTIRI » AFIR s-a constituit parte civilă cu 3,41 milioane lei într-un dosar trimis în judecată de DNA Cluj

AFIR s-a constituit parte civilă cu 3,41 milioane lei într-un dosar trimis în judecată de DNA Cluj

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) s-a constituit parte civilă cu 3,41 milioane lei într-un dosar trimis în judecată recent de DNA Cluj.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților BANDE-MUREȘAN Alin Vasile, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată, BREJE Adrian Vasile CERNEȘTEAN Marin, GOIA Mihaela și RUSU Ioana Maria pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

”În cursul anului 2010, cei cinci inculpați au depus cu rea-credință la Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (A.P.D.R.P.) mai multe documente cu un conținut nereal, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul unor proiecte finanțate din fonduri europene.

Prin aceste demersuri, au fost obținute pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 3.418.667 lei, sumă cu care Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (A.F.I.R.) s-a constituit parte civilă în cauză.”

În cauză, s-a dispus luarea măsurilor asiguratorii, prin instituirea sechestrului asupra unor bunuri imobile și mobile aflate în posesia ori proprietatea inculpaților.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Sălaj cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns