fbpx

Afaceristul din Dej care ar fi încercat să mituiască un polițist și un procuror a fost arestat preventiv

Omul de afaceri Călin Man din Dej a fost arestat preventiv la Tribunalul Cluj, fiind acuzat de DNA că a vrut să mituiască polițistul și procurorul din dosarul de proxenetism în care e cercetat.

Judecătorul de la Tribunal a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, iar avocații lui Man au anunțat că vor depune contestație.

”În perioada septembrie – 20 octombrie 2020, inculpatul, față de care era dispusă măsura controlului judiciar într-un dosar penal în care era cercetat pentru proxenetism, ar fi  promis ofițerului de poliție care-l ancheta suma  de 15.000 euro din care o parte ar fi urmat să ajungă la procuror pentru ca în schimb să obțină clasării în dosarul menționat.”, a au precizat reprezentanții DNA.

Oameni din anturajul lui Man spun că un polițist pe nume Vlad de la BCCO Cluj ar fi propus dealul și că omul de afaceri a avut încredere în el. De asemenea, aceștia susțin că în redarea interceptărilor ambientale dintre cei doi apare clar doar ce spune Man, iar în dreptul polițistului apare des ”neinteligibil”.

Surse judiciare precizează că polițistul de la BCCO a formulat denunț în urmă cu aproximativ o lună.

Dosarul de proxenetism este încă în faza de anchetă.

Călin Man deține o firmă de construcții, iar presa a scris că este un apropiat al fostului șef al Poliției Dej, Alin Câmpean.

Man a fost susținut la Tribunal chiar de femeia care apare în dosarul de proxenetism că ar fi mers la produs în străinătate pentru el.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns