Acasă » DIVERSE » Aeroportul și-a calculat un profit pe 2018 mai mare ca toate societățile din subordinea CJ Cluj. Urmează votul consilierilor

Aeroportul și-a calculat un profit pe 2018 mai mare ca toate societățile din subordinea CJ Cluj. Urmează votul consilierilor

Aeroportul Internațional Cluj și-a calculat un profit pe 2018 mai mare ca toate societățile din subordinea Consiliului Județean Cluj la un loc. Urmează votul consilierilor județeni în 18 februarie.

Potrivit Monitorul de Cluj, profitul propus pentru acest an de regia Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj îl depășește pe cel a șase societăți din subordinea Consiliului Județean Cluj: Societatea Pază și Protecție SRL, Centrul Agro Transilvania SA, Univers T, Drumuri și Poduri Cluj SA, Tetarom Sa, Compania de Apă Someș. Pentru  2018, Aeroportul și-a calculat un profit brut de peste 4 milioane de euro.

Cea mai proastă situație este la Societatea de Pază și Protecție, aflată la un pas de insolvență, care și-a calculat un profitul brut pentru anul 2018 de 1.000 de lei. Potrivit proiectului de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli, Societatea de Pază și Protecție SRL a estimat însă cheltuieli de 3 milioane de lei.

Societatea Univers T și-a estimat un profit brut de 517.000 lei, la un nivel total al cheltuielilor de 8 milioane lei.

Compania de Apă Someș SA a calculat că va obține un profit de 10,8 milioane de lei, iar Tetarom SA de 2,3 milioane lei.

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj a calculat un profit de 18,4 milioane lei.

„Veniturile totale estimate a fi realizate în anul 2018 sunt în sumă de 102,5 milioane lei. Nivelul total al cheltuielilor pentru anul 2018 a fost estimat la suma de 84,1 milioale lei. Profitul brut estimat pentru anul 2018 este de18,4 milioane lei. Investițiile noi pentru anul 2018 sunt în sumă de 113 milioane lei, fiind propuse a fi efectuate din surse proprii de finanțare în sumă de 52,8 milioane lei, din fonduri europene în sumă de 44,9 milioane lei și din surse neutilizate an precedent în sumă de 15,2 milioane lei”, a precizat conducerea Aeroportului.

Profitul brut estimat pe anul 2018 la societățile/regiile autonome din subordinea Consililiului Județean Cluj

Societăți/regii autonome                                      Profit brut 2018

Societate de Pază și Protecție  SRL                           1.000 lei

Centrul Agro Transilvania Cluj SA                           436.960 lei

Societatea Univers T                                                  517.000 lei

Societatea Drumuri și Poduri Cluj SA                    1.277.000 lei

Societatea Tetarom SA                                              2.330.000 lei

Compania de Apă Someș SA                                    10.876.000 lei

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj         18.434.770 lei

În 19 februarie, consilierii județeni vor vota bugetele regiilor și societăților, dar și bugetul propriu al Consiliului Județean Cluj. Executivul CJ Cluj are însă o problemă după ce Curtea de Conturi a descoperit prejudicii totale de 8,9 milioane euro la instituție pe anul 2016, dublu față de anul 2015, constând în abateri de la legalitate, dar și venituri suplimentare nerealizate. Contactat de Clujust.ro, consilierul Ioan Cristian Haiduc, președintele Comisiei pentru buget-finanțe, a spus că prejudiciile din raportul Curții de Conturi nu se vor plăti din bugetul CJ. ”Mai întâi trebuie identificați vinovații, iar aceștia vor plăti prejudiciile. Este problema executivului”, a spus consilierul.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina