fbpx

Aeroportul Cluj desființează în instanță avantajele ilegale primite de Aeroportul din Mureș

Aeroportul International Avram Iancu. a câştigat în anul 2014 două procese importante impotriva Aeroportului Transilvania Târgu Mureş, prin care s-au anulat două hotărâri ale Consiliului Județean Mureș din 2011 și 2013. Instanța a considerat că CJ Mureș finanțează ilegal aeroportul.

Prin sentința civilă nr. 3613/2014 a Tribunalului Cluj s-a anulat HCJ Mureş nr. 47/2013 privind aprobarea contractării şi garantării unei finanţări rambursabile în valoare de 89.000.000 lei pentru amenajarea accesului şi a parcării Aeroportului Transilvania Târgu Mureş.

”Se confirmă justeţea acţiunilor noastre prin care am sesizat acordarea unui ajutor de stat pentru parcarea auto a Aeroportului Târgu Mureş, parcare care generează venituri din activităţi non-aviatice şi care nu poate fi finanţată în mod legal de la bugetul judeţului Mureş. Concluzia instanţei a fost că finanţarea acestei investiţii din bani publici constituie ajutor de stat şi generează în mod direct un avantaj economic pentru Aeroportul Transilvania Târgu Mureş în raport cu orice alt operator de pe piaţa deschisă concurenţei, inclusiv faţă de Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj”, a precizat conducerea Aeroportului clujean. 

Prin sentința civilă nr. 4873/2014 a Tribunalului Cluj s-a dispus anularea Hotărârii CJ Mureş nr. 107/ 2011 cu privire la încredinţarea serviciului de interes economic general Regiei Autonome Aeroportul Transilvania Târgu Mureş.

Instanţa a hotărât că susţinerea compensării serviciilor de handling la sol, de la bugetul Judeţului Mureş, crează un avantaj economic pentru Aeroportul Transilvania Târgu Mureş şi distorsionează competiţia în raport cu oricare alt operator de pe piaţa deschisă concurenţei/ Sentința poate fi atacată cu recurs.

”Acest fapt care confirmă încă o dată că am avut dreptate şi că finanţarea serviciului de interes economic general pentru serviciile de deservire la sol (handling la sol) a aeronavelor de la Aeroportul Târgu Mureş nu respectă prevederile legale de finanţare naţionale şi europene. Toate acţiunile Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj au fost promovate pentru protejarea intereselor comerciale şi economice ale Aeroportului Cluj şi ale judeţului Cluj şi pentru stoparea practicilor ilegale de finanţare a activităţilor comerciale şi de supracompensare a serviciului de interes economic general încredinţat aeroportului Târgu Mureş care distorsionează competiţia, crează un avantaj economic nelegal pentru Aeroportul Târgu Mureş şi care reprezintă în fapt acordarea unui ajutor de stat de la bugetul judeţului Mureş”,  a transmis conducerea Aeroportului Avram Iancu. 

Comments

comentarii

România a ajuns la peste 15.000 de cazuri de COVID-19 pe zi și peste 500 de decese.... Citește mai mult
Județul Cluj se află, miercuri dimineața, sub atenționare cod galben de ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m. Avertizarea, valabilă până la ora 11.00.... Citește mai mult
Spectacolul de dans pe care celebrul dansator Sergei Polunin l-a susținut ca invitat special al Festivalului Internațional de Film Transilvania este difuzat online, în premieră, pe platforma de streaming TIFF Unlimited, de Ziua Mondială a Baletului.... Citește mai mult
HOROSCOP 20 octombrie 2021. Unii nativi întâmpină probleme de sănătate miercuri. O zodie trebuie să aibă grijă cui îi împărtășește un secret.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!