fbpx
Acasă » DIVERSE » Aeroportul Cluj are o nouă zonă de așteptare și două noi porți de îmbarcare pentru zboruri internaționale

Aeroportul Cluj are o nouă zonă de așteptare și două noi porți de îmbarcare pentru zboruri internaționale

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj a inaugurat, astăzi, noua zonă de aşteptare- îmbarcare zboruri internaţionale. Lucrările de modernizare a terminalului de plecări internaţionale au avut în vedere îmbunătățirea experienței de călătorie a unui număr tot mai mare de pasageri care aleg ca punct de plecare Aeroportul Internaţional Cluj.

Considerând faptul că 82% din traficul aerian este extern, iar la nivelul anului 2018 se vor îmbarca pe zborurile internaţionale aproximativ 1.200.000 de pasageri, extinderea cu o suprafaţă construită de 1.100 mp a zonei de îmbarcare zboruri internaționale, reprezintă o dublare a suprafeţei totale utilizată până în prezent. Cele două noi porţi de îmbarcare de la etaj, B5 şi B6, cresc capacitatea totală de procesare a terminalului de plecări externe cu 75%, în timp ce capacitatea de procesare per ansamblu a terminalului de pasageri plecări va creşte cu peste 900.000 de pasageri/an. 30% din noua zonă de aşteptare îmbarcare zboruri internaţionale este destinată zonelor comerciale.

Directorul Aeroportului Internaţional “Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, a declarat că noul spaţiu va deservi şi zborurile spre zona Schengen, după aderarea României.

“Am inaugurat noua zonă de aşteptare care înseamnă o extindere cu două noi porţi de îmbarcare zboruri internaţionale la aeroport. Acestea duc la creşterea capacităţii totale de procesare a pasagerilor pe fluxul de plecări internaţionale cu 75%, adică 900.000 de pasageri pe an. Suprafaţa totală modernizată depăşeşte 1.000 de metri pătraţi, ceea ce înseamnă dublarea suprafeţei de îmbarcare zboruri internaţionale. Dacă România va intra în Schengen, noi suntem pregătiţi, îndeplinim toate condiţiile, toate zborurile Schengen vor fi operate din acest spaţiu. Investiţia se ridică la 3 milioane de euro, din fondurile proprii ale aeroportului”, a spus Ciceo.

Acesta a mai spus: „Creşterea capacităţii de procesare a pasagerilor de pe zborurile externe cu 75% va decongestiona zona de aşteptare pentru îmbarcare în contextul unui ritm continuu de creştere a traficului aerian. Cu siguranţă pasagerii noştri vor aprecia facilităţile nou create şi vor continua să călătorească spre una din cele peste 40 de destinaţii pe care le oferă reţeaua noastră de rute. Dezvoltarea infrastructurii de aeroport rămâne o prioritate pentru noi şi în următorii ani, pentru a putea susţine creşterea traficului aerian contribuind astfel la dezvoltarea judeţului Cluj.”

Noile porţi sunt situate la etajul 1 al Terminalului Plecări Internaţionale din cadrul aeroportului clujean, iar zona de aşteptare dispune şi de un spaţiu pentru fumat.

Preşedintele Consiliului de administraţie al Aeroportului Internaţional Cluj, Viorel Federiga, a declarat: „Inaugurarea unei noi zone de îmbarcare pentru pasagerii care călătoresc de pe Aeroportul Internaţional Cluj reprezintă o nouă dovadă a dezvoltării extraordinare pe care o cunoaşte aeroportul în această perioadă. Este un moment deosebit de important pentru judeţul Cluj şi întreaga regiune, deoarece aeroportul prin asigurarea de servicii la cele mai înalte standarde rămâne un catalizator al dezvoltării mediului economic, academic, social şi cultural.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina