fbpx

Adolescent arestat la domiciliu pentru că ar fi violat o minoră din Cluj cunoscută pe o rețea de socializare

Judecătoria Huedin a dispus arestarea la domiciliu a unui adolescent de 16 ani acuzat că ar fi violat o minoră de aceeași vârstă ca și el, pe care a cunoscut-o pe o rețea de socializare.

Polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Huedin au reținut miercuri, 13 ianuarie, un tânăr de 16 ani, din comuna Ip, județul Sălaj, pentru săvârșirea infracțiunii de viol.

Acesta este bănuit că la data de 31 decembrie 2020, prin întrebuințarea de violențe, ar fi întreținut relații sexuale cu o minoră de 16 ani, din comuna Poieni.

”Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că cei doi tineri s-au cunoscut prin intermeiul unei platforme online de socializare în luna martie a anului 2020, ulterior întâlnindu-se faptic.”, a transmis IPJ Cluj.

Tânărul a fost dus în fața unui judecător de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Huedin, fiind dispusă măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările se efectuează în continuare pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin.

Poliția Cluj recomandă:

Dacă ați fost victima unei astfel de infracțiuni, nu ezitați să vă adresați celei mai apropiate unități de poliție sau să apelați de îndată numărul unic de urgenţă 112!

De asemenea, pentru a nu fi victima unor infracțiuni ca urmare a interacțiunii în mediul online cu alte persoane, polițiștii recomandă:

-evitarea întâlnirilor cu persoane cunoscute pe internet sau anunţarea părinţilor despre intenţia unor astfel de întâlniri;

– selectarea atentă a imaginilor pe care le postează pe internet – este vorba de conştientizarea faptului că odată postate aceste fotografii pot fi văzute sau folosite de oricine, oricând. Totodată, fotografiile postate „pot spune ceva” despre profilul tău în cadrul reţelei;

– respingerea unor contacte „agresive” venite din partea altor persoane şi anunţarea acestor incidente;

Comments

comentarii

Roxen va interpreta piesa „Amnesia” la Eurovision. Roxen spune că această piesă este una extrem de personală, dar se bucură că juriul a ales această piesă, pentru că are energia necesară.... Citește mai mult
Horoscop 5 martie 2021. Află ce zodie poate primi noi oferte de colaborare și cine trebuie să aibă mai multă grijă de sănătate.... Citește mai mult
Emil Boc este dezamăgit deoarece noul prefect de Cluj face parte din UDMR și nu PNL. Primarul este interesat ca noul prefect să respecte toate simbolurile naționale și spune că nu va accepta nici „cel mai mic derapaj”.... Citește mai mult

Lasă un răspuns