fbpx
Elisei Lăcătuș, vorbind la telefon după incident

Acuzat de tentativă de omor și arestat preventiv 4 luni, achitat definitiv

După ce a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor și a stat în arest preventiv aproape patru luni, Elisei Lăcătuș, acuzat pentru scandalul din Oserul auto din 2016, a fost achitat definitiv.

Curtea de Apel Cluj a pronunțat recent decizia definitivă: ”In baza art. 421 pct. 1 lit. b C.proc.pen., respinge ca nefondate apelurile declarate de Parchetul de pe langa Tribunalul Cluj si de inculpatul Lăcătuș Elisei impotriva sentintei penale nr. 114/05 aprilie 2018 a Tribunalului Cluj.

Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Obliga inculpatul apelant la plata sumei de 400 lei, cheltuieli judiciare in favoarea statului. Definitiva.Pronuntata in sedinta publica din data 15 martie 2019.”

Prin sentința Tribunalului, menținută de Curte, inculpatul a fost achitat de sub învinuirea de tentativă de omor. Avocatul său, Alexandru Rîșniță, ne-a spus că și clientul său a atacat sentința de achitare pe motiv că a solicitat schimbarea încadrării în lovire și achitarea pe articolul 16 alin.1 litera b) din Codul de procedură penală. Lăcătuș a fost achitat pe litera d)

Art. 16 CPP – Cazurile care împiedică punerea în mişcare şi exercitarea acţiunii penale

(1) Acţiunea penală nu poate fi pusă în mişcare, iar când a fost pusă în mişcare nu mai poate fi exercitată dacă:

b) fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege;

d) există o cauză justificativă sau de neimputabilitate;

Persoanele vătămate nu s-au constituit părți civile.

Detalii mai jos

Elisei Lăcătuș, inculpat pentru scandalul din Oserul Auto Cluj din 2016, a fost achitat!

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina