fbpx

Acuzat de furt, achitat și eliberat după ce a stat 9 luni în arest preventiv! Singurul achitat din patru inculpați

Un recidivist acuzat de furt calificat alături de alți trei inculpați a fost singurul achitat din dosar, după ce a stat nu mai puțin de 9 luni în arest preventiv! A fost pus în libertate în 9 iulie, când Judecătoria Sector 3 București a pronunțat sentința. Aceasta poate fi atacată cu apel.

Cei patru inculpați au fost trimiși în judecată prin rechizitoriul nr. 3760/P/2020 din 26 noiembrie 2020 al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, fiind acuzați de furturi consistente de la două societăți, din care un SPRL.

Extras din minuta sentinței: ”În baza art. 396 alin.1,5 C.p.p. rap. la art. 16 alin.1 lit. c) C.p.p. achită pe inculpatul Pătrăşcanu Adrian (…) pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat în stare de recidivă postcondamnatorie, prev. art.228 alin.1 – art. 229 alin.1 lit. b), d), alin.2 lit. b) C.p. cu aplicarea art. 77 alin.1 lit. a) C.p. şi cu aplicarea art.41 alin.1 C.p.

În baza art.399 alin.1 C.p.p. rap. la art. 241 alin,1 lit. b) C.p.p. constată încetată de drept măsura arestării preventive a inculpatului (luată faţă de inculpat prin încheierea de şedinţă din 08.10.2020, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 3 Bucureşti în dosarul nr. 22421/301/2020, şi pusă în executare la data de 08.10.2020 prin Mandatul de arestare preventivă nr. 140/08.10.2020 emis de Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti).

În temeiul art.399 alin.4 C.p.p. dispoziţia instanţei vizând măsura preventivă este executorie. În baza art.72 C.p. constată că inculpatul a fost reţinut şi arestat preventiv în cauză de la 08.10.2020 până la data punerii efective în libertate, urmare a constatării încetării de drept a măsurii arestării preventive.”

Cheltuielile judiciare ocazionate de cercetarea inculpatului Pătrășcanu rămân în sarcina statului. Acesta a fost reprezentat de un avocat din oficiu ce a intrat în substituirea celui desemnat.

Sursele Clujust spun că inculpatul achitat acum a ajuns în dosar dintr-o confuzie, după ce restul acuzaților au spus că a fost și el la locul faptei. Însă, în realitate, nu a fost, așa cum confirmă instanța Judecătoriei Sectorului 3.

Ceilalți trei inculpați, și ei recidiviști, au fost condamnați la pedepse între 3 ani și 7 luni închisoare și 4 ani și 11 luni.  De asemenea, au de plătit sume mari ca despăgubiri:

”admite actiunea civila a partii civile SC SIERRA QUADRANT Filiala Bucuresti SPRL ( …) si, pe cale de consecinta, obliga pe inculpatii EFTIMIE MARIAN CLAUDIU, ALBINCA CONSTANTIN si ANDREI VALERIU, in solidar, sa plateasca partii civile sumele de 45 715, 09 lei si 100 000 Euro (in echivalent in lei la data platii efective) cu titlu de despagubiri civile pentru daune materiale.”

” admite actiunea civila a partii civile SC IGIENA SERV SRL (…) si, pe cale de consecinta, obliga pe inculpatii EFTIMIE MARIAN CLAUDIU si ALBINCA CONSTANTIN, in solidar, sa plateasca partii civile suma de 45 000 lei cu titlu de despagubiri civile pentru daune materiale.”

Comments

comentarii

Alexandru Chipciu a fost exclus din lot de Marius Șumudică înainte de CFR Cluj - Young Boys Berna în Liga Campionilor.... Citește mai mult
Ploaia și vijelia de duminică seara au creat probleme în mai multe zone din județul Cluj. Vântul a „luat pe sus” acoperișul unei case din Mihai Viteazu, producând o avarie la rețeaua de gaze.... Citește mai mult
Luni au intrat în vigoare restricțiile de circulație pe Splaiul Independenței, după crearea unui culoar dedicat transportului în comun.... Citește mai mult
Municipiul Cluj-Napoca a fost din nou lovit de o ploaie puternică în după-amiaza zilei de luni.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!