Acasă » SISTEMUL JUDICIAR » Acțiunea IJ împotriva unei judecătoare de la CA Cluj, admisă în parte. A primit doar un avertisment

Acțiunea IJ împotriva unei judecătoare de la CA Cluj, admisă în parte. A primit doar un avertisment

Secția pentru judecători în materie disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a admis în parte acțiunea Inspecției Judiciare împotriva judecătoarei Ioan Cristina Morar de la secția penală a Curții de Apel Cluj. Acesta a primit doar un avertisment.

Secția pentru judecători în materie disciplinară din cadrul CSM a pronunțat, în 14 martie, hotărârea: ”Admite în parte acțiunea disciplinară exercitată de Inspecția Judiciară împotriva pârâtei Morar Cristina Ioana, judecător în cadrul Curții de Apel Cluj.

În baza art. 100 lot. a) din Legea nr.303/2004 privind statututl judecătorilor și procurorilor, repblicată, cu modificările și cmpletările ulterioare, aplică doamnei Morar Cristina Ioana, judecător în cadrul Curții de Apel Cluj, sancțiunea disciplinară constânnd în ”avertisment”, pentru săvârșirea abaterii disciplinar prevăzte de art. 99 lit. h) teza I din același act normativ.

Respinge acțiunea execitată de Inspecția Judiciară împotriva pârâtei Morar Cristina Ioana, judecător în cadrul Curții de Apel Cluj pentru săvârșirea abaterile disciplinare prevăzute de art. 99 lit.t) teza a II-a din Legea nr.303/2004”

Litera h teza I prevede ”nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor”

Litera t teza II  se referă la ”exercitarea funcţiei cu  gravă neglijenţă”.

Hotărârea poate fi atacată cu recurs în 15 zile de la comunicare la completul de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns