Acasă » ȘTIRI » Acoperisuri luate de vant in Floresti. Blocuri “de calitate”

Acoperisuri luate de vant in Floresti. Blocuri “de calitate”

Furtuna de cateva minute din aceasta seara a facut ravagii in Floresti, cea mai populata comuna din tara, unde mai multe blocuri au ramas fara acoperisuri.

Vantul puternic a luat pe sus acoperisuri de la blocurile de pe strada Tineretului nr.36, unde au fost avariate si masini, si de pe strada Cetatii la intersectia cu str. Sub Cetate. Un martor ne-a povestit cum a vazut acoperisul blocului de pe Cetatii cum plutea efectiv in aer. Oamenii au iesit panicati in strada. La fata locului au ajuns mai multe echipaje de politie si pompieri.

Daca aveti informatii despre constructori, scrieti-ne pe office@clujust.ro

Legislatie utila pentru pagubiti

Articolul 29 din Lege 10/1995: “Proiectantul, specialistul verificator de proiecte atestat, fabricanții și furnizorii de materiale și produse pentru construcții, executantul, responsabilul tehnic cu execuția atestat, dirigintele de specialitate, expertul tehnic atestat răspund potrivit obligațiilor ce le revin pentru viciile ascunse ale construcției, ivite într-un interval de 10 ani de la recepția lucrării, precum și după împlinirea acestui termen, pe toată durata de existență a construcției, pentru viciile structurii de rezistență rezultate din nerespectarea normelor de proiectare și de execuție în vigoare la data realizării ei.”

Art. 2531 Noul cod civil
Dreptul la acţiunea în răspundere pentru vicii ascunse
(1) Dacă prin lege nu se prevede altfel, prescripţia dreptului la acţiune pentru viciile ascunse începe să curgă:
a) în cazul unui bun transmis sau al unei lucrări executate, alta decât o construcţie, de la împlinirea unui an de la data predării ori recepţiei finale a bunului sau a lucrării, în afara cazului în care viciul a fost descoperit mai înainte, când prescripţia va începe să curgă de la data descoperirii;
b) în cazul unei construcţii, de la împlinirea a 3 ani de la data predării sau recepţiei finale a construcţiei, afară numai dacă viciul a fost descoperit mai înainte, când prescripţia va începe să curgă de la data descoperirii.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns