Acasă » DEZVĂLUIRI / ANCHETE » A scăpat după o lovitură zdravănă la cap, dar l-au ucis infecțiile nosocomiale
Oun Ahmed (în bluză albă) și Gabor Rupi (cu pălărie)

A scăpat după o lovitură zdravănă la cap, dar l-au ucis infecțiile nosocomiale

Un bărbat din Cluj care a fost lovit zdravăn la cap în timpul unei bătăi într-un cazinou a decedat la două luni după incident. Concluziile medicului legist care a efectuat necropsia arată că a avut infecție.

Un bărbat de origine siriană, Oun Ahmed, s-a luat la bătaie în 24 noiembrie 2016, într-un cazinou din Cluj-Napoca, cu un alt bărbat pe nume Gabor Rupi. Primul dintre ei a căzut lat dintr-o lovitură zdravănă și a fost dus de un echipaj SMURD la Unitatea de Primiri Urgențe. Apoi a fost operat și internat la secția Chirurgie Plastică Microchirurgie Reconstructivă de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca. După circa 48 de ore, medicii de aici au observat că pacientul a contactat o bacterie groaznică și au încercat două luni să-l transfere la Spitalul de Infecțioase, dar li s-a răspuns că nu sunt locuri. În 23 ianuarie, bărbatul a murit în spitalul județean.

”Moartea numitului Oun Ahmed este violentă Ea s-a datorat insuficienței multiple de organ în contextul sepsisului consecutiv unui traumatis cranio-cerebral cu fractură craniană, hematom subdural acut fronto-temporal drept, operat și hemoragie meningee complicat în evoluție cu bronhopneumonie și escară de decubit”, a concluzionat medicul primar legist Costel Siserman.

Potrivit cărților de medicină, sepsisul este un răspuns sistemic la infecţie.

Raportul medicului legist arată că la momentul întocmirii fișei UPU în 24 noiembrie 2016 pacientul era ”fără focare pneumonice constituite vizibile în prezent”

Escara de decubit care apare în raport se referă la o escară dorsală de 12 cm pe care o avea pacientul după două luni de stat pe patul de spital.

Necropsia a arătat că craniul și creierul omului erau complet vindecate.

Vom reveni cu poziția reprezentanților Spitalului Județean de Urgență Cluj.

Potrivit ziardecluj.ro, cel care l-a lovit pe Oun Ahmed s-a predat poliției, fiind trimis în judecată pentru loviri cauzatoare de moarte. Sursele Clujust.ro spun că inculpatul s-a sustras urmăririi penale de frică după ce a primit circa o sută de mesaje de amenințare din partea unor oameni din comunitatea arabă din Cluj.

Rupi Gabor urmează să fie prezentat instanței de judecată.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina