fbpx

64 de practicieni în insolvență nou intrați în profesie. Trei sunt din Cluj

64 de candidați au promovat examenul pentru dobândirea calității de practician în insolvență, organizat recent de UNPIR. Trei dintre ei sunt din Cluj.

La examenul pentru dobândirea calității de practician s-au prezentat 153 de candidați din 163 înscriși și acceptați la examen.

Cea mai mare notă a avut-o Iuliana Nicoleta Pătru din București – 9,82, urmată de Loredana Marincu (Timiș) – 9,64, Cristian Moisi (Tmiș) – 9,29.

Din Cluj, au susținut examenul cinci candidați, reușind trei: Crina Laria Chesa, Andreea Loredana Hoza și Diana Ioana Pugna.

Tabelul cu rezultatele

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență din România (UNPIR) a organizat, în 21 iunie 2019, în sălile Facultății de Drept din cadrul Universității Titu Maiorescu din Bucuresti examenul pentru dobândirea calității de practician în insolvență, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.86/2006, aprobată prin Legea nr. 254/2007, cu modificările și completările ulterioare și ale Statutului privind organizarea și exercitarea profesiei de practician în insolvență.

Taxa de înscriere a fost de 1.200 lei. Tematica şi bibliografia pentru examen au fost din disciplinele drept şi contabilitate/fiscalitate. Examenul a constat într-un test grilă cu 80 de întrebări, fiecare cu un răspuns corect. Cele 80 de întrebări sunt grupate în 3 clase de complexitate diferită, notate cu 3 puncte, 2 puncte, respectiv un punct, cu următoarea ponderare pe domenii: aproximativ 50% drept şi 50% contabilitate şi fiscalitate. Lucrările sunt notate de la 1 la 10, proporţional cu punctajul obţinut. Nota minimă de promovare a examenului este 7.

Vezi grilele AICI

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.77 MB]

Dobândirea calităţii de practician în insolvenţă

Ordonanţa de urgenţă nr. 86/2006 privind organizarea activităţii practicienilor în insolvenţă

Art. 23. – Poate dobândi calitatea de practician în insolvenţă persoana care îndeplineşte următoarele condiţii: a) deţine diplomă de studii de învăţământ superior de lungă durată în drept ori ştiinţe economice şi are o experienţă în domeniul juridic sau economic de cel puţin 3 ani de la data obţinerii diplomei de studii superioare; b) nu se găseşte în vreunul dintre cazurile de nedemnitate prevăzute la art. 25 alin. (1); c) a promovat examenul de admitere în profesia de practician în insolvenţă, în condiţiile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă şi de Statut

Art. 30. – (1) Admiterea în profesie se face pe baza unui examen organizat de UNPIR, conform prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă şi ale Statutului.

(2) Pot fi primite în profesie, la cerere, cu scutire de examen şi de perioadă de stagiu, persoanele care au exercitat cel puţin 5 ani funcţia de judecător-sindic, precum şi persoanele care au exercitat timp de 10 ani funcţia de avocat, judecător sau notar public. Înscrierea în Tabloul UNPIR se face în termen de cel mult un an de la eliberarea din funcţia de magistrat sau notar public, cu condiţia ca aceasta să nu îi fie imputabilă.

(3) După înscrierea în Tabloul UNPIR, practicienii în insolvenţă depun jurământ scris. (4) Jurământul are următoarea formulare: “Jur să aplic în mod corect şi fără părtinire legile ţării, să respect prevederile Statutului, să păstrez secretul profesional şi să aduc la îndeplinire cu conştiinciozitate îndatoririle ce îmi revin în calitate de practician în insolvenţă.”

Art. 33. – (1) La începutul exercitării profesiei, practicianul în insolvenţă efectuează un stagiu de pregătire profesională cu durata de 2 ani, perioadă în care are calitatea de practician în insolvenţă stagiar. Sunt scutite de stagiu persoanele care au exercitat timp de 10 ani o profesie juridică ori economică. La calculul perioadei de 10 ani se va ţine cont şi de perioada în care persoanele au fost deputaţi sa

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina