fbpx

UNBR solicită Guvernului alocarea de fonduri pentru plata onorariilor avocaților din oficiu

UNBR a trimis o adresă către Prim-ministru, Procurorul General și Ministrul Justiției în care cere plata oficiilor de la urmărirea penală.

Potrivit comunicatului Uniunii Naționale a Barourilor din România, parchetele au transmis că fondurile pentru plata oficiilor în faza de urmărire penală s-au cam epuizat.

”Conform informării făcute de barourile din țară, Ministerul Public a anunțat, prin diversele structuri teritoriale, că sumele prevăzute în bugetul statului destinate plății onorariilor pentru prestațiile avocațiale din oficiu în cadrul urmăririi penale s-au epuizat sau sunt pe cale să se epuizeze.

În consecință, am solicitat prin adresele către prim-ministrul, Ludovic Orban, Procurorul General al Parchetului de pe lângă ÎCCJ, Gabriela Scutea și ministrul justiției, Cătălin Predoiu suplimentarea fondurilor pentru a permite acoperirea restanțelor și plata la timp a onorariilor.

Știm încă de la începutul anului că sumele prevăzute pentru 2020 sunt de 70.500 lei în bugetul  Ministerului Justiției și de 4.830 mii lei în bugetul Ministerului Public.

Deși prin OUG 50/2020 s-a suplimentat bugetul Ministerului Public cu suma de 20.000 mii lei, în momentul de față aceste sume sunt insuficiente.”, se arată pe site-ul UNBR.

Adresa către premier, MJ șI PG se încheie astfel: ”Vă rugăm să întreprindeți toate demersurile necesare pentru a asigura fondurile bugetare corespunzătoare achitării onorariilor avocațiale pentru prestațiile din oficiu”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina