fbpx

Un polițist a făcut sac de box dintr-un tânăr care nu avea declarație de deplasare și nu s-a legitimat

Un polițist din Capitală a fost filmat în timp ce a lovit de mai multe ori cu pumnii un tânăr care mergea pe stradă fără declarația prevăzută de Ordonanța militară și care a refuzat să se legitimeze.

După ce a fost oprit de coleg din lovituri, același polițist a fugit după prietenul tânărului. Ambii au fost sancționați cu câte 10.000 de lei.

Tânărul lovit ar fi înjurat polițistul înainte, dar asta nu scuză comportamentul brutal și abuziv al polițistului.

Sindicatul Europol sustine ca tanarul l-a injurat si scuipat pe politist

Poliția Capitalei a emis un comunicat în care arată că incidentul a avut loc în București, iar polițistul violent va fi cercetat.

„Cu privire la imaginile apărute în spațiul public, vă facem cunoscut faptul în noaptea de 7/8 aprilie, doi bărbați au fost opriți de către un echipaj al Secției 9 Poliție, în vederea legitimării și verificării documentelor prevazute de Ordonanțele Militare. Bărbații au refuzat legitimarea și au fost conduși la subunitatea de poliție, unde au fost sancționați contravențional, fiecare, cu suma de 200 lei, conform prevederilor Legii nr 61/1991, precum și cu suma de 10.000 lei având în vedere că nu dețineau documentele prevazute de Ordonanțele Militare.

Cu privire la modul în care a acționat polițistul, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București s-a sesizat din oficiu și a demarat cercetări prin structura de control intern, urmând a fi dispuse măsuri legale”, se arată în comunicatul Poliției.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns