Acasă » SPECIAL » Un om de afaceri din Cluj s-a înscris la examen pentru a deveni notar public

Un om de afaceri din Cluj s-a înscris la examen pentru a deveni notar public

Un om de afaceri din Cluj, cunoscut pentru procesele cu Primăria Cluj-Napoca, s-a înscris la examenul pentru dobândirea calității de notar stagiar, ce va avea loc în această lună. 

Pe lista celor 36 de candidați pentru cele patru locuri în Camera Notarilor Publici Cluj scoase la concurs îl regăsim pe Virgil Sorin Vamoș, patronul VSV Invest Grup, o firmă cu vechime în Cluj-Napoca, care deține vulcanizare și spălătorie pe strada Frunzișului. La cei 47 de ani pe care îi are, Vamoș spune că vrea să facă o schimbare în viață.

”Am o vârstă și vreau să-mi schimb domeniul de activitate. Este o provocare, vreau să văd la ce nivel sunt cunoștințele mele juridice.”, a spus omul de afaceri pentru Clujust.ro. Acesta a precizat că nu s-ar apuca de notariat până nu transferă afacerile pe copii, afaceri despre care spune că merg mai bine ca înainte de criză. Despre concurența mare de 9 pe loc, spune că de obicei face parte din procentele care reușesc.

 

Virgil Sorin Vamoș este de profesie jurist și are contract de muncă la firma lui pe acest post de circa 10 ani. Vamoș a fost și executor bancar. ”Puteam să intru în corpul executorilor judecătorești, dar mi-au lipsit câteva zile, căci era condiția să ai 2 ani vechime ca să intri fără fără examen si eu aveam mai puțin.”, ne-a spus acesta. Vamoș și-a reprezentat firma în numeroase procese: ”Dacă te duce mintea și știi să citești, poți să te reprezinți.  Îmi permiteam avocat, dar a fost provocare”. A acumulat experiență în drept comercial, în procese cu despăgubiri, cu creanțe.

Potrivit lui Vamoș, firma a avut aproape două mii de procese de-a lungul timpului. ”Aveam departament juridic cu doi juriști. Făceam distribuție la 30-40 de fabrici din toată lumea, distribuție de produse: anvelope, utilaje de service, de la chei la cabine de vopsit pentru reprezentanțe. Și anvelope la 3000 de vulcanizări în toată România. Dar pe lângă procesele comerciale, VSV Invest și Vamoș s-au judecat ani buni cu Primăria Cluj-Napoca pentru mai multe terenuri din oraș. În total, Vamoș a cerut primăriei despăgubiri de peste 1 milione de euro și a câștigat circa 700.000 de euro.

Boc l-a picat la examene în facultate

Potrivit afaceristului, procesele cu Primăria lui Boc i-au afectat facultatea. Vamoș a început facultatea de drept, în urmă cu circa 13 ani, la Universitatea Babeș-Bolyai, dar – spune el – a trebuit să se mute în anul II la Universitatea ”Spiru Haret” din cauza primarului Emil Boc, care îi preda două cursuri la drept la UBB: științe politice și drept constituțional. ”Îmi era profesor Boc și eu l-am dat în judecată pentru despăgubiri de 1 milion și ceva de euro. M-a picat la examene. Colegul care copia a luat 8.”, a povestit Vamoș. Acesta a spus că se va vedea valoarea la examenul pentru notariat.

După ce a furnizat toate informațiile de mai sus, știind că vorbește cu un jurnalist, omul de afaceri a spus că nu vrea să apară un articol despre el, căci nu vrea să facă valuri și că îi place să stea” sub radar”.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina