Acasă » DIN ȚARĂ » Un mafiot periculos din Sardinia a fost trimis în judecată la Judecătoria Sighetu Marmației

Un mafiot periculos din Sardinia a fost trimis în judecată la Judecătoria Sighetu Marmației

Cetățeanul italian Arzu Sergio, mafiot periculos din Sardinia, a fost trimis în judecată la Judecătoria Sighetu Marmației pentru participarea la jaful din 2009 asupra unei blindate de transport valori în Pasul Gutâi.

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Arzu Sergio sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, tâlhărie calificată, uzurpare de calități oficiale, nerespectarea regimului armelor și munițiilor şi tăinuire.

Din rechizitoriul întocmit în cauză a rezultat următoarea situație de fapt:

”La data de 15.09.2009, inculpatul Arzu Sergio împreună cu alte persoane (două dintre acestea trimise în judecată prin rechizitoriul din 16 iulie 2010), toţi mascaţi, utilizând patru autoturisme despre care știau că sunt sustrase şi având asupra lor echipamente cu aparența unor uniforme caracteristice poliţiştilor din cadrul formaţiunilor speciale de intervenţie, precum şi arme letale automate, au urmărit şi oprit în trafic, în Pasul Gutâi, județul Maramureș, prin simularea unui filtru, o autospecială de transport valori. Ulterior, i-au dezarmat pe ocupanţii autoutilitarei, iar prin acte de violenţă și sub amenințarea armei i-au obligat pe aceştia  să le predea autospeciala, iar din compartimentul tezaur au sustras 5 saci în care se afla suma de 2.630.000 lei și 2.000 de euro, după care i-au închis pe cei trei angajaţi în compartimentul tezaur al autospecialei şi au părăsit locul faptei.”

În cauză procurorii au dispus şi au efectuat mai multe expertize şi constatări biocriminalistice, precum şi fizico-chimice, pentru clarificarea situației de fapt.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Sighetu Marmației.

Potrivit presei italiene, verişorii Sergio şi Raffaele Arzu au pus pe jar poliţia italiană după ce în perioada 2008-2009 au comis mai multe atacuri la maşini blindate de valori ce tranzitau Sardinia. “Boss la 29 de ani: vânătoare de maşini blindate în Sardinia”, titra Il Giornale în 2 iulie 2008, cu referire la Raffaele Arzu. Ziariştii italieni au scris despre acesta că este originar din Talana, “un sat cocoţat în munţi”, de unde sunt originari mai mulţi infractori specializaţi în jafuri. De altfel, acelaşi ziar precizează că Raffaele are în subordine mulţi sardinieni. Raffaele Arzu şi-a început “cariera” în 2002, cu un jaf la un oficiu poştal, moment în care este inclus pe lista fugarilor din Italia. Un ziar local din Sardinia, La Nuova, scrie în 2008 că verişorii Raffaele şi Sergio Arzu au obiceiul ca după fiecare jaf să se retragă în păduri sau în râpe o perioadă mai lungă de timp, luându-şi cu ei kituri speciale de supravieţuire. Potrivit aceluiaşi ziar, atacurile la maşinile blindate erau executate cu arme de război Kalashnikov.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina