Acasă » SISTEMUL JUDICIAR » Un fost avocat cu experiență din Cluj, proaspăt judecător, a fost pus președinte de instanță

Un fost avocat cu experiență din Cluj, proaspăt judecător, a fost pus președinte de instanță

Un fost avocat cu vechime de 17 în Baroul Cluj, proaspăt judecător, a fost delegat, ieri, de către secția pentru judecători din CSM președinte al Judecătoriei Dragomirești, județul Maramureș.

Secția pentru judecători a CSM a hotărât, în unanimitate, ”delegarea în funcţia de preşedinte al Judecătoriei Dragomireşti a domnului judecător CHIŞ CĂTĂLIN VASILE, începând cu dat a de 10.11.2017, până la ocuparea funcţiei prin concurs sau examen, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni.”

Chiș a fost numit în funcție de judecător la Judecătoria Dragomirești prin decret prezidențial în data de 20 iulie, după ce a trecut cu bine concursul de admitere în magistratură din primăvară dedicat celor cu cel puțin cinci ani vechime în alte profesii juridice.

Fostul avocat a reușit la limită, cu nota 7,02, să treacă proba interviului de la concursul pentru magistratură. Cătălin Vasile Chiș are o vechime de 17 ani ca avocat în Baroul Cluj. Acesta a participat de mai multe ori la concursul pentru magistratură în anii trecuți.

În urmă cu doi ani, Chiș declara pentru Clujust.ro că ceea ce l-a determinat să se înscrie la concurs sunt ”instabilitatea profesiei de avocat și dorința de a contribui mai mult la înfăptuirea justiție”, considerând că prin profesia de judecător poate face asta. De asemenea, a precizat că nici pensiile pe care le au magistrații nu sunt un aspect de neglijat. Chiș spune că a mai trecut o dată cu bine de probele concursului, dar nu a prins post din cauza numărului limitat.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns