fbpx

Trimisă în judecată pentru înșelăciune după ce a luat împrumuturi ca să-și pună silicoane

O femeie a fost trimisă în judecată în judecată la Judecătoria Panciu pentru mai multe înșelăciuni și falsuri, scopul fiind, potrivit unei martore, ca să-și pună silicoane.

Inculpata a păcălit mai multe persoane să-i fie giranți la împrumuturi de mii de lei luate de la Case de Ajutor Reciproc (C.A.R.-uri).

”Numita M.A.M. a încheiat contracte de împrumut la diverse unități nonbancare, persoanele vătămate  girând-o, aceasta nu a mai plătit ratele, motiv pentru care giranții au fost obligați la plata sumelor restante.”, se arată la dosar.

Unele contracte au fost intermediate de o angajată a unei societăți, care a fost audiată ca suspect, dar a primit clasare. Aceasta a declarat că ”a ajutat-o pe M.A.M. pentru că aceasta  a mințit-o cu privire la faptul că ar fi bolnavă de cancer la sân, că trebuie să meargă la spital și că are nevoie de bani. Ulterior, a aflat de la …. că M.A.M. ar fi folosit banii obținuți pentru a-și pune silicoane. Nu a putut indica dacă semnăturile de pe contractele în litigiu au fost sau nu executate de către giranți.”

Inculpata nu este cunoscută cu antecedente penale, dar s-a sustras de la urmărirea penală și nu a putut fi audiată în calitate ori de inculpat, având în vedere că aceasta nu s-a aflat în țară, din verificările efectuate rezultând că este plecată în Gerrnania, potrivit proceselor-verbale întocmite de către lucrătorii de poliție.

M.A.M. a fost legal citată și au fost emise mandate de aducere în calitate de suspect, de inculpat și procese-verbale de executare ale mandatelor de aducere.

”Prin adresa nr. 94081 din 15.07.2021 a fost solicitat I.G.P.F. — Centrul Operațional de Coordonare, instituirea unei alerte cf. art. 36.2 — Decizia nr. ../2007 privind înființarea, funcționarea și utilizarea Sistemului Informatic Schengen penfru M.A.M”, se arată la dosar.

Judecătorul de cameră preliminară a dispus recent începerea judecății.

Soluția pe scurt: ”În baza art. 346 alin. 2 C.p.p. constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 450/P/2021 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea privind pe inculpata pe inculpata M.A.M, pentru săvârsirea infractiunilor de: înselăciune, prev. de art. 244 alin. 1 C. pen.; înselăciune, prev. de art. 244 alin. 1 C. pen.; înselăciune, prev. de art. 244 alin. I C. pen.; fals în înscrisuri sub semnătură privată prev. de art. 322 alin. 1 C. pen.; fals în înscrisuri sub semnătură privată prev. de art. 322 alin. 1 C. pen.; fals material în înscrisuri oficiale prev. de art. 320 alin. 1 C. pen., toate cu aplicarea art. 38 alin. I C.”

Comments

comentarii

Un bărbat de 34 de ani a fost căutat de polițiști după ce a dispărut de acasă în data de 22 mai. Acesta a fost găsit mort în comuna Chinteni.... Citește mai mult
Programul „Fugi în curtea școlii” a revenit în Cluj-Napoca. Săptămâna aceasta copiii sunt invitaţi în curțile Școlii gimnaziale ,,Constantin Brâncuși" și Liceului de Informatică ,,Tiberiu Popoviciu" pentru a participa la activități sportive.... Citește mai mult

Lasă un răspuns