fbpx

Tribunalul București judecă prin videoconferință și cauzele civile, iar cauzele fără citarea părților nu le soluționează

Tribunalul București inovează. Colegiul de conducere a hotărât judecarea prin videoconferință atât a cauzelor penale, cât și a celor civile din lista de urgențe. De asemenea, față de ce hotărâse CSM, Tribunalul București nu va soluționa cauzele care se judecă fără citarea părților.

Hotărârea nr.8 din 30 martie a Colegiului de conducere al Tribunalului București prevede: ”In materie nonpenală si penală, şedinţele de judecată se vor desfăşura în sistem videoconferinţă cu respectarea dispoziţiilor art. 42 alin 3, 43 şi 51 din Decretul Preşedintelui României nr. 195/16.03.2020.”

Un alt aspect interesant din aceeeași hotărâre este următorul: ”Faţă de prevederile art. 1 alin. 2 din Hotărârea nr. 417/24.03.2020 a Secţiei pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii — Secţia pentru Judecători, Colegiul de Conducere al Tribunalului Bucureşti stabileşte ca pricinile care, potrivit legii, se judecă fără citarea părţilor, să nu fie solutionate.

Activitatea instanţei de judecată presupune un acces rezonabil, echilibrat şi limitat, în actualele condiţii excepţionale este necesar ca serviciul public pe care îl prestează instanţa în folosul intregii societăţi, în scopul prevenirii riscului tot mai crescut de răspândire a virusului COVID-19, să fie subsumat asigurării sănătăţii securităţii personalului instanţei şi a tuturor participanţilor la înfăptuirea actului de justiţie.”

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [466.86 KB]

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina