fbpx

Tribunalul București a introdus o temperatură unică pentru acces: Maxim 37,3 grade C

Prteședintele Tribunalului București, Laura Radu, a modificat decizia privind noile reguli din 12 mai și a introdus o temperatură corporală pentru accesul în clădire de maxim 37,3 grade celsius. Amintim că până acum unele instanțe au optat pentru 37 grade, iar altele pentru 37,5, cum e cazul Curții de Apel Cluj, dar unde încă nu există aparate pentru măsurat temperatura.

La Tribunalul București s-au înregistrat cozi la intrare și înainte să fie obligatorie termoscanarea. Astfel că rămâne de văzut cum va fi luni cu noua regulă.

Extras din Decizia nr.72 din 15 mai a președintelui Tribunalului București:

Se modifică Deciziile nr.70/12.05.2020 şi nr.71/14.05.2020 după cum urmează:

Art. I din Decizia nr.70/12.05.2020 va avea următorul cuprins:

In vederea prevenirii contaminării cu virusui SARS -CoV-2 şi pentru buna desfăşurare a activităţii, se instituie următoarele reguli:

1.1 Accesul în sediile din Bulevardul Unirii nr. 37 (Secţiile 1-11 şi VIII ale Tribunalului Bucureşti) şi din Complexul Sema Park (Secţiile VI.VII ale Tribunalului):

(1) La prezentarea la instanţă, se va efectua un triaj pe categorii, după cum urmează:

a) avocaţi, consilieri juridici, practicieni în insolvenţă, experţi, interpreţi, cărora li se permite accesul în clădire pe bază de card/legitimaţie, cu purtarea obligatorie a măştii de protecţie, cu termometrizare.

Este interzis accesul în instanţă persoanelor a căror temperatură corporală, măsurată la intrarea în incintă depăşeşte 37,30 C.

In vederea asigurării accesului în instanţă, persoanefe anterior menţionate respectă distanţa de siguranţă conform marcajelor.

b) justiţiabili ( fără       insoţitori,      aparţinători;         prezenţa     insoţitorilor,  aparţinătorilor este permisă numai în situaţii excepţionale şi limitată Ia o singură persoană) chemaţi la sediul instanţei pentru şedinţele de judecată, cărora li se permite accesui în sediul instanţei cu 20 de minute Tnainte de deschiderea şedinţeior de judecată pentru care au fost cnernaţi potrivit intervalului orar, pe bază de legitimare, justificare prezenţă prin orice mijioc de dovadă, cu purtarea obligatorie a măştii de protecţie, cu termometrizare.

Este interzis accesul in instanţă persoanelor a căror temperatură corporală, măsurată la intrarea în incintă depăşeşte 37,30 C.

În vederea asigurării accesului in instanţă, persoanele anterior menţionate respectă distanţa de siguranţă conform marcajelor.

Grefierii de şedinţă predau cel mai târzlu cu două zile Inaintea şedinţei de judecată, lista cauzelor cu orele menţionate, specia4tilor IT responsabili de fiecare secţie in parte, in vederea afişării pe portal.

Listele de şedinţă vor fi disponibile la uşa instanţei, pe pagina de internet a instanţei şi la personalul Jandarmeriei care asigură paza sediului instanţei.

c) public(fără insoţitori, aparţinători; prezenţa insoţitorilor, aparţinătorilor este permisă numai in situaţii excepţionale si Iimitată la o singură persoană) prezent pentru compartimentele care desfăsoară activităţi de lucru cu publicul potrivit unei programări prealabile realizate prin teiefonic sau on-line, cu cel puţin două zile înainte, in măsura în care nu există posibilitatea transmiterii cererilor şi/sau obţinerii informaţiilor/consultării dosarelor, evidenţelor în format electronic.

Accesul se face pe bază de legitimare, cu purtarea obligatorie a măştii de protecţie, cu termometrizare.

Este interzis accesul in instanţă persoanelor a căror temperatură corporală, măsurată la intrarea în incintă depăşeşte 37,30C.

În vederea asigurării accesului în instanţă, persoanele anterior menţionate păstrează distanţa de siguranţă conform marcajelor.

(2) În sediul instanţel: zona de acces, la intrare şi in sălile de sedinţă se asigură dezinfectant pentru dezinfectarea măinilor.

(3) În sediul instanţei este obligatorie respectarea delimitării marcată vizibil prin benzi autocolante şi a sensurilor de intrare şi de iesire, conform indicaţillor de

NOTĂ: În situaţii excepţionale în care o persoană nu deţine mască de protecţie sau se află în imposibilitate de a-şi procura de ‘indată şi există urgenţă în a fi prezentă în sediul instanţei, i se va pune la dispoziţie, din resursele instanţei, prin grija personalului de pază, consemnându-se datele de identificare şi sub semnătură de primire. Tabelul astfel intocmit va fi predat zilnic la Secretariatul Preşedintelui Tribunalului Bucureşti.

(4) Atunci cănd este refuzată primirea unei persoane, a cărei temperatură corporală, măsurată la intrarea în incintă depăşeşte 37,30 C, comandantul detaşamentului de pază inştiinţează de indată preşedintele instanţei, care va aduce la cunoștința președintelui completului de judecată situația ivită, pentru luarea măsurile judiciare necesare.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [4.53 MB]

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina