fbpx
Acasă » ȘTIRI » Trei accidente rutiere în week-end pe Centura Ocolitoare Cluj-Napoca Est

Trei accidente rutiere în week-end pe Centura Ocolitoare Cluj-Napoca Est

Trei accidente rutiere au avut loc în acest week-end pe Centura Ocolitoare Cluj-Napoca Est. Două persoane au fost rănite grav.

La data de 7 septembrie, în jurul orei 13.25, pe Centura Ocolitoare Cluj-Napoca Est, pe raza comunei Apahida, judeţul Cluj, a avut loc un eveniment rutier grav în urma căruia o persoană a fost rănită grav, una a fost rănită uşor iar două autovehicule au fost avariate în următoarele împrejurări:

O conducătoare auto de 27 de ani din Cluj-Napoca, în timp ce conducea un autoturism din direcţie Cluj-Napoca spre Gherla s-a angajat într-o depăşire neregulamentară şi nepăstrând o distanţă laterală suficientă faţă de autovehiculul pe care îl depăşea, l-a acroşat pe acesta, ambele autovehicule fiind avariate. În urma accidentului a fost rănită grav o pasageră de 76 de ani, afalată pe bancheta din spate a autoturismului condus de femeie, dar şi rănirea uşoară a unei alte femei de 79 de ani, şi ea pasager în acelaşi autoturism.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de “vătămare corporală din culpă”

***

La data de 9 septembrie, în jurul orei 10.45, pe Varianta Ocolitoare Cluj-Napoca Est, a avut loc un accident rutier grav în urma căruia o persoană a fost rănită grav, trei au fost rănite uşor iar un autoturism a fost avariat, în următoarele împrejurări:

Un conducător auto în vârstă de 42 de ani din municipiul Dej, în timp ce conducea un autoturism pe Centura Ocolitoare Cluj-Napoca Est, pe fondul neadaptării vitezei într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a lovit frontal parapeţii despărţitori dintre cele două sensuri de mers. În urma accidentului a fost rănită grav soţia conducătorului auto, în vârstă de 42 de ani iar acesta şi cei doi copii ai lor de 9 şi 10 ani au suferit răni uşoare.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă

***

La data de 9 septembrie, în jurul orei 19.50, pe Centura Ocolitoare Cluj-Napoca Est a avut loc un eveniment rutier uşor,în urma căruia un ansambul de vehicule a fost avariat, în următoarele împrejurări:

Un bărbat în vârstă de 43 de ani dincomuna Copalnic Mănăştur, judeţul maramaureş, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule pe Centura Ocolitoare Cluj-Napoca Est, datorită neadaptării vitezei la condiţiile de drum şi fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, o concentraţie de peste 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi s-a răsturnat înafara părţii carosabile. Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

La data de 10 septembrie a.c., faţă de cel în cauză, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca la expirarea acesteia, bărbatul să fie prezentat în faţa unui judecător pentru drepturi şi libertăţi în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina