fbpx
Baltag, Oprina și Chiș (în centrul imaginii)

Tensiune în CSM: Evelina Oprina a formulat “informare” către DNA cu privire la un contract din proiectul TAEJ

Judecătoarea Evelina Oprina din CSM a formulat o “informare” către DNA cu privire la un contract din proiectul pe fonduri europene TAEJ.

Informația apare într-o notă a Direcției Afaceri Europene, Relații Internaționale și Programe  ce apare în Minuta întâlnirii din data de 16 iulie 2020 a Comisiei nr. 3 – Relații internaționale și programe din cadrul CSM.

Nota DAERIP nr.2162/7610/2017.15.07.2020 de informare privind unele aspecte legate de implementarea proiectului TAEJ – ”Transparență, accesibilitate și educație juridică prin îmbunătățirea comunicării publice la nivelul sistemului judiciar, cod SIPOCA 454/SMIS 118765”, beneficiar Consiliul Superior al Magistraturii;

Soluție:

Comisia a luat act de nota DAERIP și a decis, cu majoritate, că este necesar ca la nivelul Direcției Legislație, Documentare și Contencios să se întocmească un punct de vedere cu privire la aspectele implicate de obligațiile impuse de clauza de confidențialitate din contractul de finanțare și din contractul cu prestatorul de servicii, precum și cu privire la eventualele consecințe sub acest aspect.

Comisia a mai decis, cu majoritate, întocmirea unei note interne cu privire la circuitul intern al semnării contractului de prestări servicii din data 28.12.2018.

De asemenea, s-a achiesat cu privire la solicitarea privind efectuarea unei verificări de către secretarul general al Consiliului a circuitului intern în cadrul instituției, începând de la momentul înregistrării în instituție, a sesizării AM POCA.

Comisia a luat act de împrejurarea formulării de către doamna judecător Evelina Oprina a unei “informări” adresate Direcției Naționale Anticorupție, în temeiul art. 23 din Legea 78/2000, pentru verificarea procedurii de achiziție finalizată cu semnarea contractului de prestări servicii de către membri CSM și personal din aparatul tehnic.

S-a stabilit ca celelalte aspecte din cuprinsul notei DAERIP privind cererea de demisie a managerului de proiect să fie discutate într-o ședință următoare.

S-a agreat în majoritate propunerea formulată în cadrul discuțiilor ca din echipele de management în cadrul proiectelor cu fonduri europene derulate de către Consiliu să facă parte personal din cadrul aparatului tehnic al Consiliului, propunerea urmând a fi transmisă Președintelui CSM.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns