fbpx

Tăriceanu la Cluj: ”Aș vrea să avem mai mulți parlamentari cum este Steluța Cătăniciu”

Președintele Senatului și copreședinte ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a venit la Cluj pentru a o susține pe Steluța Cătăniciu, de profesie avocat, care candidează pentru un nou mandat în Camera Deputaților.

Întrebat de ce ar trebui ca Steluța Cătăniciu să continue activitatea în Parlament, Tăriceanu a răspuns: ”Pentru că doamna Cătăniciu este unul dintre cei mai proeminenți parlamentari pe care îi are Parlamentul României, nu ALDE. Prezența ei în numeroase dezbateri publice la televiziuni, prezența ei în Parlament, prestația care a fost unanim admirată la audierile doamnei Guseth pentru funcția de ministru al Justiției, atitudinea de demnitate pe care a avut-o atunci au făcut-o să fie extrem de apreciată și această apreciere pe care a primit-o doamna Cătăniciu nu putea să rămână neobservată și nerecompensată. Știți foarte bine că în actuala este chiar vicepreședinta Camerei Deputațior. Aș vrea să avem mai mulți parlamentari cum este Steluța Cătăniciu și Mircea Irimie, care în activitatea parlamentară a dovedit că este un om foarte activ și un bun organizator. Îl apreciez și pe el foarte mult și-mi pare rău că a luat hotărârea să nu mai candideze”

La conferința de presă a participat și copreședintele ALDE, Daniel Constantin, fost ministru al Agriculturii și propunerea partidului pentru funcția de prim-ministru, în cazul unui scor bun la alegerile din 11 decembrie. ”Ne bucurăm că avem la Cluj o organizație, care este în momentul de față într-o reorganizare, dar cred că lucrurile s-au așezat. O susținem pe doamna Steluța Cătăniciu, mulțumesc domnului Mircea Irimie pentru că a fost un coleg extraordinar la nivelul Parlamentului.”, a declarat Daniel Constantin.

conferinta-alde-cataniciu-tariceanu-constantin

Steluța Cătăniciu a spus că în Cluj este o campanie electorală aticipică: ”Am folosit cuvântul atipic, gândindu-mă la ce se întâmplă în județul nostru, anume că de ani de zile, și în campania aceasta și în celelalte, s-a împărțit oarecum Clujul între PNL, PSD, fostul PDL. Aici, campaniile sunt atipice pentru că, din păcate în detrimentul clujenilor, s-a făcut în ultimul timp un blat politic pe seama clujenilor. S-a mulțumit PSD-ul cu două mandate de deputat, s-a mulțumit PNL cu două mandate. PDL-ul are acum împreună cu PNL 17 consilieri locali. Știți foarte bine cum a fost în perioada 2008-2012, când aveau 16 consilieri locali, având nevoie de 14 pentru majoritate. Acesta este motivul pentru care eu spun că oarecum în Cluj ceea ce se întâmplă în plan politic este atipic. Pentru că eu n-am mai întâlnit, în general oamenii  politici se bat pentru partidul lor, pentru doctrina, pentru oamenii pe care îi reprezintă. Aici construim blocuri în loc de Ursus, în general oamenii politici au pus mai presus interesele personale decât interesele partidelor.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina