Strămutarea strămutării în dosarul de insolvență al CFR 1907 de la Cluj

Patru fotbaliști, prin avocații lor, vor atât de tare să ducă de la Cluj dosarul involvenței clubului de fotbal CFR 1907 încât au cerut la Curtea de Apel Cluj strămutarea, iar la Înalta Curte, strămutarea dosarului de la Curte în care au cerut de strămutare.

Ultimul raport de activitate al administratorului judiciar al clubului de fotbal CFR 1907 Cluj arată că un grup de patru fotbaliști – Vasile Maftei, Liviu Ganea, Felice Piccolo și Tiberiu Cavalleri – a început să bombardeze instanțele cu cereri de strămutare, atâta dosarului principal de la Tribunalul Specializat Cluj, cât și a altor dosare de la Curtea de Apel în care au cerut revizuirea deciziilor prin care au fost confirmate măsurile administratorului judiciar. Cererile de strămutare a dosarelor de la Curte au mers la Înalta Curte de Casație și Justiție, care a respins până acum patru dintre ele.

Însă al cincilea atrage atenția. Inițial am crezut că nu e scris corect în tabelul administratorului judiciar, căci în dosarul 204/1/2016 de la ÎCCJ s-a cerut strămutarea unui dosar de la Curtea de Apel care are ca obiect tot strămutare. Mai exact, strămutarea dosarului de fond de la Tribunal. Avocata fotbaliștilor, Mihaela Cîrcota, ne-a confirmat că aceasta este înșiruirea corectă a dosarelor și că s-a adresat Înaltei Curți deoarece există o bănuială legitimă cu privire la imparțialitatea judecătorilor de la Secția a II-a de la Curtea de Apel Cluj. De asemenea, are în vedere Decizia nr.558/2014 a Curții Constituționale. Numai că instanța Curții de Apel a programat pronunțarea asupra strămutării în 2 februarie, iar Înalta Curte are termen în 25 februarie pentru a judeca strămutarea dosarului Cuții, când probabil acesta va fi deja decis.

dosare stramutare cfr
EXTRAS din Raportul administratorului judiciar

Din Codul de procedură civilă

SECŢIUNEA 3: Strămutarea proceselor. Delegarea instanţei

Art. 140: Temeiul strămutării
(1) Strămutarea procesului poate fi cerută pentru motive de bănuială legitimă sau de siguranţă publică.
(2) Bănuiala se consideră legitimă în cazurile în care există îndoială cu privire la imparţialitatea judecătorilor din cauza circumstanţelor procesului, calităţii părţilor ori unor relaţii conflictuale locale.
(3) Constituie motiv de siguranţă publică împrejurările excepţionale care presupun că judecata procesului la instanţa competentă ar putea conduce la tulburarea ordinii publice.

Art. 141: Cererea de strămutare
(1) Strămutarea pentru motiv de bănuială legitimă sau de siguranţă publică se poate cere în orice fază a procesului. (2) Strămutarea pentru motiv de bănuială legitimă poate fi cerută de către partea interesată, iar cea întemeiată pe motiv de siguranţă publică, numai de către procurorul general de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Art. 142: Instanţa competentă
(1) *) Cererea de strămutare întemeiată pe motiv de bănuială legitimă este de competenţa curţii de apel, dacă instanţa de la care se cere strămutarea este o judecătorie sau un tribunal din circumscripţia acesteia. Dacă strămutarea se cere de la curtea de apel, competenţa de soluţionare revine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Cererea de strămutare se depune la instanţa competentă să o soluţioneze, care va înştiinţa de îndată instanţa de la care s-a cerut strămutarea despre formularea cererii de strămutare.

Comments

comentarii

Joi, 18 iulie, la Primăria Cluj-Napoca a avut loc dezbaterea publică pentru proiectul de regenerare urbană de pe fosta platformă Carbochim. Concluziile dezbaterii care a ținut 5 ore.... Citește mai mult
Ploaia de sâmbătă după-masă nu i-a speriat pe festivalierii de la Electric Castle.... Citește mai mult

Lasă un răspuns