Penitenciarul Bistrița (sursa foto observatorbn.ro)

Soția unui deținut din Penitenciarul Bistrița:” I-au bătut încât soțul meu si acum vomează sânge”

Soția unui deținut din Penitenciarul Bistrița a povestit în exclusivitate pentru Clujust.ro că soțul ei a fost bătut de mascați în camera de deținere și ținut apoi pe burtă afară în ploaie, în cursul nopții trecute.

Camelia Rus a povestit pentru Clujust.ro ce i-a spus la telefon soțul Marcel Ovidiu Rus, deținut în Penitenciarul Bistrița: ”Ieri, am fost la vizită și totul era in regulă. Azi dimineața m-a sunat că să vin repede acolo, că la 11 jumătate aseară, au intrat mascații peste ei în cameră și i-au bătut încât soțul meu si acum vomează sânge.

Apoi, pe la 1 noaptaa, 120 de deținuți au fost scoși afară în incintă, în ploaie, și puși pe burtă. Soțul meu a fost băgat pe izolare, într-o cameră mică. Am fost astăzi la comandant și l-am întrebat de ce a fost bătut? Puteau să-l imobilizeze, dacă ar fi făcut probelem, dar nu au voie să-l bată.

Am făcut plângere pentru vătămare corporală și abuz în servicu. Am numă de înregistrare de la penitenciar.  Problema e că nu vor să-l ducă la IML. Au fost duși la doctorul de la penitenciar și au fost puși să semnee că nu au nimic.  Mi-a spus soțul că se văd loviturile pe mâini, picioare, față. Trebuie să fac programare la vizită.

Peste 70 la sută dintre deținuții din penitenciar sunt în refuz de hrană. Soțul meu nu a fost pe acoperiș și nu a dat foc la cearșafuri. El ștehea pe jos căci muncește. Nu a creat probleme niciodată, ba chiar a fost premiat cu pachet suplimentar. Până la proteste, lucra pe acoperiș la reparații. De când e cu revolta, mătura și ștergea prin unitate.”, a povestit femeia pentru Clujust.ro

Bărbatul este închis pentru conducere cu permis anulat și furt calificat. ”Dacă e la pușcărie, a fost condamant de judecător, dar nu a fost pedepsit cu maltratate fizică, ci cu lipsa de libertate. Nu suntem în țară comunistă, Ceaușescu a murit demult! Suntem o țară liberă. Mă tem pentru viața soțului meu și de aceea vreau să se știe ce se întâmplă acolo, căci așa poate se opresc”, a mai spus Camelia Rus.

Si un avocat din Baroul Cluj spune ca au fost incidente la Penitencoarul Bistrita: “Pot sa va confirm informatia privitoare la faptul ca, noaptea trecuta, in cateva celule ale penitenciarului Bistrita, au intrat echipele de interventie, iar mai multi detinuti au fost victime ale acestor interventii. In aceasta dimineata am inteles ca au inceput transferurile catre alte penitenciare, iar cativa detinuti au fost plasati la izolare. Situatia este intr-adevar serioasa, iar cadrele din penitenciar nu au cum sa nu cunoasca aceste aspecte, intrucat evenimentul a avut o importanta majora”, a spus avocatul Catalin Bichescu.

Contactat de CLUJUST, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bistrița, Laura Opriș, ne-a spus telefonic: ”Nu am comunicat nimic în legătură cu situația asta. Trebuie să facem verificări să vedem dacă este așa. Vă rugăm să faceți solicitare scrisă pe adresa secretariarului  Eu nu mai sunt la serviciu în câteva minute”.

Am solicitat în scris un punct de vedere din partea reprezentanților Penitenciarului, la care așteptăm răspuns.

Comments

comentarii

Joi, 18 iulie, la Primăria Cluj-Napoca a avut loc dezbaterea publică pentru proiectul de regenerare urbană de pe fosta platformă Carbochim. Concluziile dezbaterii care a ținut 5 ore.... Citește mai mult
Ploaia de sâmbătă după-masă nu i-a speriat pe festivalierii de la Electric Castle.... Citește mai mult

Lasă un răspuns