Sindicaliștii de la Metrou voia să scape de ministrul Transporturilor cu rakeți ucraineni

În rechizitoriul DNA apar interceptări cu sindicaliști de la Metrou care voiau să plătească rakeți ucraineni pentru a scăpa de fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă.

Procurorii au descoperit implicarea apropiaților lui Ion Rădoi sau membri ai sindicatului care au pledat inclusiv la punerea „unui preț pe capetele” ministrului Drulă și a directorului Metrorex, Ștefan Paraschiv.

„În cadrul acestui grup au fost vehiculate mai multe idei pentru a pune capăt nemulțumirilor:

-o idee vehiculată de Cozonac Cristian fiind de ”a pune preț pe capetele lui Drulă și Paraschiv, prin angarea unor racheți ucrainieni, ”ceva de calitate”, care să fie plătiți în urma donațiilor celor 5000 angajați -fiecare câte 1000 lei”, urmând a fi strânsă suma de 1 milion euro”: ”hai pe ei”…”cât dreaq costă niște racheti d-aia ucraineni?” …”hai naiba să punem preț pe capetele lor”…”5000 de angajați dacă donează fiecare 1000 lei…facem vreun milion de euro. Și luăm ceva de calitate”…”punem preț pe 2 capete…drulă și directorul… si-ai să vezi cum ne lasă lumea în pace”…”păi altfel nu se mai poate.ajungem la disperare.”…”da-i în morții lor…”

-altă idee vehiculată de un angajat Metrorex (NicuMTX) era acea a ”opririi din circulație a ”trenurilor de către mecanicii de tren, ca semn de protest pentru că li se taie salariile, a unei greve spontane pentru a nu fi acuzat sindicatul, mecanicii neputând fi dați afară ca urmare a protestului deoarce nu ai pe cine să angajezi în loc, iar pentru a-i mobiliza, urmând să fie dată în presă și înregistrarea discuției directorului Paraschiv cu Rădoi Ion din 18 martie 2021: ”cum ar fi ca în semn de protest mecanicii refuză să mai iasă cu trenurile în circulație pentru că au fost amenințați că li se taie din salariu.”…La o grevă spontană nu poate fi acuzat sindicatul…mecanicii nu pot fi dați afară deoarce nu ai pe cine să angajezi în loc…”așa o (…cuvânt obscen…) și Drulă cu amenințările.”…”Avem și înregistrarea care poate să apară în presă.”, se arată în rechizitoriu.

Ion Rădoi, fostul lider al sindicatului de la metrou, i-a cerut lui Ludovic Orban, la acea vreme preşedinte PNL şi unul dintre liderii coaliţiei de guvernare, să-l oprească pe ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, din acţiunea de demolare a spaţiilor comerciale de la metrou, mai arată rechizitoriul DNA. Însă Ludovic Orban, deşi i s-a adresat lui Rădoi cu apelativul ”El Maximo” şi a avut discuţii amicale cu acesta, nu a intervenit la Drulă.

LUDOVIC ORBAN: El Maximo!

RĂDOI ION:Ei, o juma’ de Maximo, față de Marele Președinte la pătrat!

LUDOVIC ORBAN:Ce faci?

RĂDOI ION:Ce să fac? Iată că…hm, cu ale mele, cum se văd așa, de la distanță. Și mai mă uit și la ale tale, că pentru mine LUDOVIC ORBAN va rămâne prieten toată viața!

LUDOVIC ORBAN:Păi, normal!

RĂDOI ION:Și…cred,cred că trebuie să dăm puțin ochi-n ochi… că nu, mai…nu știu, să mai contăm puțin, că nu-mi place ce vor oamenii ăștia.

LUDOVIC ORBAN: Îhî.

RĂDOI ION:Și care m-am întâlnit cu el la ușă când Președintele la pătrat a împlinit 58 de ani, eu eram…A venit, m-a bătut pe umăr la ușă acolo, că eu eram în hol.

LUDOVIC ORBAN:Da…?

RĂDOI ION: Că acolo o…așa, o nuanță, o atenție am trimis-o la partid, că puteam așa…

LUDOVIC ORBAN: Mersi!…[neinteligibil]…

RĂDOI ION: Ei…în fine! Nu-i nicio problemă! Nicio problemă!

LUDOVIC ORBAN: Îhî! Nu fi supărat!

RĂDOI ION:Și…

LUDOVIC ORBAN:…[neinteligibil]…

RĂDOI ION:…că vrea el o întâlnire tete-a-tete. Zic:”Acum, după atâta vreme vrei tete-a-tete?! ”, zic: ”Hm…după ce spune președintele!”

LUDOVIC ORBAN: Îhî.

RĂDOI ION: Și așa s-a încheiat. Și acum, chiar dacă vorbim la telefon, dar trebuia să transmit mesajul ăsta. Și îl întreb pe președinte la pătrat când…când ne putem întâlni?

LUDOVIC ORBAN: Săptămâna viitoare, marți sau miercuri…[neinteligibil]…

RĂDOI ION: Pentru câteva, pentru câteva minute, nu trebuie…Că nu ne trebuie…

LUDOVIC ORBAN: Da, mă, săptămâna viitoare, marți sau miercuri!

RĂDOI ION: Bun! Hai!

LUDOVIC ORBAN: Îhî. Dă-mi un semnal dimineață…

RĂDOI ION: Să fie când, în jur de prânz, așa? Da? De dimineață?

LUDOVIC ORBAN: Da, dimineață dă-mi! Eu sunt, de la 08:00 plec de-acasă.

RĂDOI ION: Am înțeles.

LUDOVIC ORBAN: Dă-mi un telefon când sunt în mașină și stabilim, da?

RĂDOI ION: Am înțeles, Presidente! Așa rămâne!

LUDOVIC ORBAN: Te îmbrățișez, CORNEL!

RĂDOI ION: Toate cele bune, o seară bună! Numai bine!

LUDOVIC ORBAN: Toate bune! Pa! Pa!

De asemenea, Ion Rădoi a trimis un om de încredere la o întâlnire cu deputata Violeta Alexandru, la acel moment lider al PNL Bucureşti.”Scopul unei asemenea întâlniri, urmărit de Rădoi Ion și Minea Elena Claudia, fiind acela de a interveni prin șefa P.N.L. București Violeta Alexandru, ca Ludovic Orban să-l oprească pe ministrul Drulă Cătălin din demersurile privind desființarea spațiilor comerciale de la Metrou”, arată procurorii DNA.

Însă, până la urmă, nici Ludovic Orban,nici Violeta Alexandru „nu au intervenit la Cătălin Drulă pentru a-i cere stoparea acțiunilor de desființatre a spațiilor comerciale de la metrou”, fapt confirmat chiar de Cătălin Drulă, arată procurorii DNA.

Comments

comentarii

Fostul purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Brănescu critică declarațiile controversate ale Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, și spune că „a predica îmbrobodirea femeilor în secolul XXI traduce o viziune ruptă de realitate”... Citește mai mult
Ștefana Trifan de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Dej este una dintre elevele care a obținut media 10 după rezolvarea contestațiilor la examenul de Bacalaureat 2024.... Citește mai mult

Lasă un răspuns