fbpx

Și tinerii cad pradă înșelătoriile prin telefon

O clujeancă a fost înşelată cu suma de 300 de lei, după ce a fost contactată pe telefon de către un bărbat care a informat-o că reprezintă o companie de recrutare a forţei de muncă.

”Tinerei i s-ar fi promis intermedierea încheierii unui contract de muncă în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord şi i s-ar fi solicitat să transfere 300 de lei într-un cont indicat. Bărbatul ar fi invocat faptul că suma cerută va fi utilizată pentru întocmirea documentelor necesare angajării în străinătate”, se arată într-un comunicat al IPJ Cluj.

Persoana bănuită de comiterea faptei a fost identificată de poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Câmpia Turzii, care au stabilit că este vorba de un bărbat, de 20 de ani, din oraşul Petrila, judeţul Hunedoara. Tânărul este urmărit penal pentru înşelăciune și se continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Polițiștii clujeni recomandă cetăţenilor să adopte o conduită preventivă şi să verifice autenticitatea ofertelor transmise prin telefon, înainte de a vira bani. ”În cazul în care sunteţi contactat de persoane ce se recomandă de la diverse instituţii sau oferă bunuri ori prestări de servicii, documentaţi-vă cu privire la cei cu care urmează să încheiaţi tranzacţii, solicitându-le cât mai multe date pentru a-i putea ulterior identifica.”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

Comments

comentarii

Simularea examenului naţional de Bacalaureat continuă marţi cu proba scrisă obligatorie a profilului, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.... Citește mai mult
BMW Group și NTT Data au bătut palma, iar în Cluj-Napoca urmează să se deschidă un nou centru IT.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!