Și tinerii cad pradă înșelătoriile prin telefon

O clujeancă a fost înşelată cu suma de 300 de lei, după ce a fost contactată pe telefon de către un bărbat care a informat-o că reprezintă o companie de recrutare a forţei de muncă.

”Tinerei i s-ar fi promis intermedierea încheierii unui contract de muncă în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord şi i s-ar fi solicitat să transfere 300 de lei într-un cont indicat. Bărbatul ar fi invocat faptul că suma cerută va fi utilizată pentru întocmirea documentelor necesare angajării în străinătate”, se arată într-un comunicat al IPJ Cluj.

Persoana bănuită de comiterea faptei a fost identificată de poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Câmpia Turzii, care au stabilit că este vorba de un bărbat, de 20 de ani, din oraşul Petrila, judeţul Hunedoara. Tânărul este urmărit penal pentru înşelăciune și se continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Polițiștii clujeni recomandă cetăţenilor să adopte o conduită preventivă şi să verifice autenticitatea ofertelor transmise prin telefon, înainte de a vira bani. ”În cazul în care sunteţi contactat de persoane ce se recomandă de la diverse instituţii sau oferă bunuri ori prestări de servicii, documentaţi-vă cu privire la cei cu care urmează să încheiaţi tranzacţii, solicitându-le cât mai multe date pentru a-i putea ulterior identifica.”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

Comments

comentarii

Vreme capricioasă, cu temperaturi maxime de 34-36 de grade în sudul țării, dar și cu înnorări persistente, averse cu caracter torențial și vijelii în restul teritoriului.... Citește mai mult
O explozie hidrotermală impresionantă a avut loc în celebrul Parc Național Yellowstone din Statele Unite. Incidentul s-a produs în zona Biscuit Basin.... Citește mai mult

Lasă un răspuns