fbpx

Secția pentru judecători din CSM reacționează la discuțiile de pe grupul de Facebokk ”Forumul magistraților”

Secția pentru judecători din CSM consideră derapaje discuțiile prezentat de pe ”Forumul magistraților” în presă și cere Inspecției Judiciară să lămurească ”această situație regretabilă”

”Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii se delimitează categoric de orice derapaj de natura celui care rezultă din discuțiile purtate de unii judecători şi procurori pe o rețea de socializare.

Judecătorilor şi procurorilor le este recunoscut dreptul la liberă exprimare, însă în exercitarea acestuia magistrații au obligația de a se comporta într-o manieră care să păstreze demnitatea funcției, imparțialitatea şi independența sistemului judiciar.

De asemenea, în exprimarea opiniilor, judecătorii şi procurorii sunt ținuți de obligația de rezervă mai ales în situația în care se raportează la deciziile factorului politic.

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii reamintește că respectarea standardelor de conduită constituie regula în magistratură, însă orice excepție de la aceasta, va fi examinată prompt, cu consecințele prevăzute de lege, pentru păstrarea prestigiului şi credibilității autorității judecătorești.

În acest context, Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii solicită ferm Inspecției Judiciare să lămurească, potrivit competențelor, în cel mai scurt timp această situație regretabilă”, se arată în comunicatul CSM.

Sute de imagini cu mesaje şi comentarii ale magistraţilor de pe acest grup au ajuns în posesia STIRIPESURSE.RO în ultima perioadă.

“Forumul magistraţilor” este numele unui grup de Facebook în care aproximativ 2000 de magistraţi din toată ţara dezbat, fără inhibiţii şi fără limitările impuse de propriul statut, deciziile politice, conduita CSM şi chiar activitatea altor magistraţi.

De exemplu, utilizatorul “Caius Marcius”, care ar fi procurorul militar Bogdan Pîrlog.,  îl numeşte “slăgurete” pe preşedintele CSM şi o regretă pe Lia Savonea.

Nu lipsesc de pe forum mesajele cu un profund caracter politic, jignirile la adresa unor politicieni şi magistraţi, acuzaţii la adresa unor servicii secrete, atacurile la CCR şi nu numai. Sunt luaţi la ţintă inclusiv jurnalisti, cum ar fi Ioana Ene Dogioiu, Sorina Matei şi Ionuţ Cristache. Prezentăm mai jos zeci de mesaje şi comentarii de pe “Forumul magistraţilor”, împreună cu scurt informaţii de context. (Detalii AICI)

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina