fbpx

Scurte concluzii ale judecătorului Cristi Danileț după deplasarea la Bruxelles

Judecătorul Cristi Danileț de la Tribunalul Cluj a scris pentru Clujust.ro scurte concluzii după deplasarea la Bruxelles și întâlnirile cu oficialii europeni:

– 30 de judecători și procurori am fost la Bruxelles, în timpul concediului de odihnă și pe banii noștri;
– au fost trei întâlniri la nivel înalt, cu inalti reprezentanti ai Comisiei Europene și ai Parlamentului European;
– a mai fost un protest mut pe treptele Palatului de Justiție din Bruxelles, la care s-au alăturat magistrați belgieni;

Despre rezultatele întâlnirilor cu oficialii europeni, Danileț ne-a precizat: ” Aceștia apreciază mult dialogul cu magistrații, cunosc situația din România și înțeleg pericolul OUG-urilor pe justiție și codurilor penale. E incredibil pentru ei cum una ne spun sa facem și alta fac cei de la București. Nu mai au vreo toleranța la modificările pe legile justiției și anticorupție. Comisia Europeană e pregătită în orice moment să reacționeze: Dacă apar modificări, imediat vor discuta posibilitatea de a actiona Romania în judecata la CJUE (Curtea de Justiție a Uniunii Europene – n.red). Altfel, vor încerca să epuizeze toate căile diplomatice de dialog până să se decidă dacă declanșează procedura de infrigement pe art. 7 din Tratatul UniuniI Europene, cum fac acum în cazul Poloniei.”

”Între timp, 5 acțiuni judiciare (sesizări ale unor instanțe din Romania) sunt reunite la CJUE pentru a decide daca modificările la legile justiției, confirmate de CCR, sunt conforme cu standardele europene.

Personal, cred că in momentul de față am epuizat toate formele de dialog cu autoritățile naționale și europene. De acum încolo decizia e strict politică.”, a conchis magistratul.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina