clujust.ro

Scrisoare de la Marius Balo, clujeanul care a stat 8 ani într-o închisoare din China

Marius Balo a fost eliberat în 27 martie și de atunci stă într-o cameră de hotel din Shanghai din cauza restricțiilor stricte reintroduse acolo din cauza Covid. Clujeanul care așteaptă cu nerăbdare să se întoarcă acasă ne-a trimis pe adresa office@clujust.ro o scrisoare emoționantă:

”Numele meu este Marius Balo, sunt clujeanul care a fost intemnitat la Shanghai timp de 8 ani de zile. Am fost eliberat pe 27 martie, insa ma aflu in continuare la Shanghai deoarece orasul a intrat in lockdown complet.. mi s-au anulat deja doua zboruri, insa au reusit cei de acasa sa imi achizitioneze un nou bilet pentru data de 17 aprilie cu aterizare la Cluj pe 18. Sper din suflet ca sa nu se anuleze si acest zbor.

Fiind blocat de aproape 10 zile intr-o camera de hotel, am avut la indemana timp suficient pentru a parcurge o mare parte din articolele si reportajele de presa care s-au publicat in sprijinul meu in ultimii ani. Va marturisesc, aveam o oarecare idee despre faptul ca sunt sustinut intr-adevar de cei de acasa.. insa nu mi-am imaginat un asemenea efort concertat, timp de ani de zile, al atator oameni, incat sa ajunga sa imprime cauzei o asemenea anvergura.

Am ramas profund impresionat de generozitatea de care ati dat dovada, oferind timp si cerneala unei cauze singulare, pierduta in negura timpului la mii de kilometri distanta si practic divortata de realitatea romanilor de zi cu zi. Dumnezeu stie ca nu sunt vrednic de cuvintele frumoase pe care le-ati spus despre mine si nu ma oglindesc in caracterizarea de om bun si cinstit pe care mi-ati facut-o. Daca mi-ati sti pacatele, v-ati scarbi de mine.. insa nadajduiesc si eu la mila bunului Dumnezeu, ca acum odata eliberat, sa-mi indrepte pasii pe calea care duce catre libertatea aceea, absoluta si deplina, libertatea de pacat.

Mi-a ramas intiparit in memorie un articol scris de voi in 2018 intitulat Temnita Rosie. Vai ce bucurie mi-a adus la vremea respectiva acel articol.. il rugasem pe ambasadorul Romaniei de la Beijing sa imi printeze cateva articole referitoare la situatia mea si sa mi le trimita la penitenciar. Temnita Rosie a fost unul dintre ele.. de fapt singurul articol adevarat, pentru ca celelalte erau doar simple note de 10 randuri. Citind si recitind acel articol am ajuns la certitudinea, ca indiferent de cum vor evolua lucrurile, la final totul se va termina cu bine. Nu am cuvinte sa va pot exprima ce am simtit in acele momente.. decat sa spun ca dupa ani de intuneric, dintr-o data, pe nepusa masa, a iesit soarele. 🙂

Doresc sa folosesc acest prilej pentru a va multumi pentru tot ceea ce ati facut pentru mine si il rog pe bunul Dumnezeu sa va binecuvinteze iar mie sa imi daruiasca putere si pricepere pentru a ma arata vrednic de increderea pe care mi-ati acordat-o.”, a scris Balo.

Comments

comentarii

Un accident a avut loc duminică noapte în localitatea Bucea din comuna Negreni. O adolescentă de 14 ani a murit în urma impactului.... Citește mai mult
Asta da dovadă de civilizație și de respectarea regulilor de circulație! După trotinetele aruncate în Canalul Morii, a venit rândul trotinetelor parcate în mijlocul străzii.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!