fbpx

Rugăciunea unui medic șpăgar: ”Doamne, Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulţi, fereşte-mă de boală, fereşte-mă de procurori!”

Medicul Gheorghe Neață, chirurg la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, a fost reținut de procurorii de pe lângă Tribunalul Gorj pentru infracțiunea de fapte de luare de mită.

Fostul director al Spitalului Județean de Urgență Tg Jiu, acum medic chirurg, a fost pus față în față cu probele strânse de anchetatori cu ajutorul tehnicii de interceptare pe care o montaseră chiar în cabinetul în care ar fi luat mită aproape în fiecare zi.

Medicul, susțin anchetatorii citați de 3puncte.ro, avea adesea obiceiul de a vorbi singur în cabinet. Așa au surprins rugăciunea pe care o spunea, cu voce tare, la începutul fiecărei ture.

”Doamne, Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulţi, fereşte-mă de boală, fereşte-mă de procurori!”, îl citează surse din Parchetul Gorj.

”Dacă e speranţă de ceva bănuţi, internez! Dacă nu, nu internez!”, le mai spunea medicul pacienților săi, conform acelorași surse.

Dacă suma dată de pacient era considerată prea mică, operația de care ar fi avut nevoie era amânată la nesfârșit.

”Medicul la un moment dat numără până la 600 lei de la un pacient. Nu erau sume fixe, deci el nu pretindea o anumită sumă, dar însă era nemulțumit evident, rezultă din probe, dacă sumele respective erau prea mici”, spune Cristina Ciobanu, purtător de cuvânt Pachetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Potrivit anchetatorilor, până în prezent s-au probat în cauză 13 infracțiuni de luare de mită. Inițial au existat 4 denunțuri, adică 4 martori care au conturat faptul că medicul chirurg condiționează actul medical pretinzând sume de bani. Astfel, în perioada 6-16 iunie 2021, deci un timp destul de scurt, din administrarea parțială a probatoriului, a rezultat că medicul a primit sume de bani și bunuri de la 9 persoane.

Comments

comentarii

Alexandru Chipciu a fost exclus din lot de Marius Șumudică înainte de CFR Cluj - Young Boys Berna în Liga Campionilor.... Citește mai mult
Ploaia și vijelia de duminică seara au creat probleme în mai multe zone din județul Cluj. Vântul a „luat pe sus” acoperișul unei case din Mihai Viteazu, producând o avarie la rețeaua de gaze.... Citește mai mult
Luni au intrat în vigoare restricțiile de circulație pe Splaiul Independenței, după crearea unui culoar dedicat transportului în comun.... Citește mai mult
Municipiul Cluj-Napoca a fost din nou lovit de o ploaie puternică în după-amiaza zilei de luni.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!