Alexandru Manda, reprezentant al studenților de la Drept în senatul Universității București, vorbit pentru Clujust.ro despre scandalul uriaș în care este implicată facultatea. Acesta îi susține pe ”bobocii” cărora le-a fost anulat examenul la TGD, iar legat de propunerea de exmatriculare a 49 de studenti din anul I consideră că ”aplicarea grosieră a unei sancțiuni nu face cinste unei facultăți care pregătește viitori juriști.”
Alexandru Manda, student în anul III și reprezentant în Senatul Universității, consideră că decanul Răzvan Dincă a încălcat Legea educației:
”Problema principală pe care o sesizez aici este că domnul decan Dincă a dispus anularea examenului cu încălcarea clară a dispozițiilor legale. Art. 144 alin. (4) din Legea educației stabilește obținerea rezultatelor în mod fraudulos drept unica situație premisă pentru anularea și reorganizarea unui examen. Or, în ipoteză de față nu a fost dovedit un act de fraudă generalizată, care ar fi putut conduce la anularea examenului de Teoria generală a dreptului.
Asociația Studenților în Drept și aproximativ 300 de studenți păgubiți au formulat plângeri prealabile pentru anularea dispoziției Decanului, iar unii colegi au depus acțiuni în suspendare, care urmează să se judece. Îi susțin în demersurile lor pe colegii mei de anul I și sper ca ordinea de drept să fie restabilită.”
Cu privire la recenta propunere a decanului ca 49 de ”boboci” să fie exmatriculați pe motiv de fraudă, Manda ne-a declarat:
”Faptul că mass-media deja i-a condamnat public pe cei 49 de colegi este tipic pentru justiția făcută în piața publică. Asupra acestora planează în prezent doar o suspiciune, care trebuie dovedita cu probe, dincolo de orice îndoială rezonabilă, pentru ca studenții să fie sancționați. Dacă se va arăta că într-adevăr au fraudat examenele, vor suporta și consecințele aferente încălcării rigorilor integrității academice. Ca reprezentant al studenților în Consiliul Facultății voi susține nevoia ca procedura disciplină să fie justă și echitabilă, iar în aplicarea sancțiunilor să se țină cont de circumstanțele personale ale fiecărui student. Aplicarea grosieră a unei sancțiuni, fără individualizare, nu face cinste unei Facultăți care pregătește viitori juriști.”