(sursa foto monitorulcj.ro)

Război în Brantner după moartea lui Vereș: fiica lui, Alunița, a câștigat o bătălie în instanță

După moartea fostului acționar de la compania de salubritate Brantner-Vereș SA, Eugen Vereș, fiica acestuia Alunița Moldovan a dat în judecată societatea, aceasta la rândul ei a dat în judecată mai multe casierițe, iar o altă firmă a defunctului Vereș a cerut somații de plată împotriva Brantner.

Eugen Vereș
Eugen Vereș

Pe rolul Judecătoriei Cluj-Napoca s-au înregistrat mai multe dosare cu litigii în interiorul grupului Brantner-Vereș. Compania a chemat în judecată mai multe casierițe care ar fi făcut anumite matrapazlâcuri pentru Eugen Vereș, fiica acestuia, Alunița Moldovan, a chemat în judecată societatea pentru o sumă consistentă de bani, iar Salprest Rampa a dat în judecată, tot pentru bani, două firme din grup. Prima instanță s-a pronunțat recent în procesul intentat de fiica lui Vereș.

Minuta sentinței

”Admite cererea de chemare in judecata formulata de reclamanta MOLDOVAN MARIANA-ALUNITA, în contradictoriu cu pârâta SC COMPANIA DE SALUBRITATE BRANTNER VERES SA. In consecinta: Obliga parata sa plateasca reclamantei suma de 122.380 lei, reprezentand dividende neincasate, aferente profitului rezultat in anul 2013, pentru actiunile detinute de defunctul Veres Eugen la SC COMPANIA DE SALUBRITATE BRANTNER VERES SA, suma de 1.882 lei, cu titlu de dobânda legala penalizatoare calculata asupra debitului principal, în perioada 01.01.2015 – 09.09.2015, precum si dobânda legala penalizatoare datorata in continuare pana la data achitarii integrale si efective a sumei restante. Obliga parata sa plateasca reclamantei suma de 14.663,58 lei, cu titlu de cheltuieli de judecata. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare. Cererea si motivele de apel se vor depune la Judecatoria Cluj-Napoca”

În 12 noimebrie, Judecătoria Cluj-Napoca s-a pronunțat într-un dosar în care Salprest Rampa, firma prin care Vereș administra groapa de gunoi, a câștigat proces împotriva Brantner Servicii Ecologice SRL, altă firmă din grup.

Solutia pe scurt: ”Admite cererea formulată de creditoarea SC SALPREST RAMPA SA în contradictoriu cu debitoarea SC BRANTNER SERVICII ECOLOGICE SRL. Obligă debitoarea la plata sumei de 63357,33 lei reprezentând contravaloarea facturii seria FCJSR nr. 0210148 din data de 30.06.2015, scadentă la 7.07.2015. Obligă debitoarea la plata sumei de 2090,55 lei reprezentând penalităţi contractuale de întârziere calculate până la data de 31.08.2015, şi în continuare, în cuantum de 0,06% pe zi, până la achitarea integrală a contravalorii facturii. Obligă debitoarea la plata sumei de 200 lei către creditoare, cu titlu de cheltuieli de judecată. Fixează termen de plată 30 de zile de la comunicarea prezentei ordonanţe. Executorie. Cu drept de cerere în anulare în 10 zile de la comunicare. Cererea şi motivele se depun la Judecătoria Cluj-Napoca”

O altă somație de plată a fost admisă pentru Salpret Rampa în contradictoriu cu Compania de Salubritate Brantner-Veres SA.

Eugen Vereș a murit chiar in prima zi a acestui an, la spital.  Suferea de o boală incurabilă – cancer la gât – cu care se luptase mai bine de un an. Apropiații l-au descris ca un om care ajuta pe cei din jur. El i-a ținut în frâu de multe ori pe romii de la Pata Rat.

Comments

comentarii

Fostul purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Brănescu critică declarațiile controversate ale Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, și spune că „a predica îmbrobodirea femeilor în secolul XXI traduce o viziune ruptă de realitate”... Citește mai mult
Ștefana Trifan de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Dej este una dintre elevele care a obținut media 10 după rezolvarea contestațiilor la examenul de Bacalaureat 2024.... Citește mai mult

Lasă un răspuns