fbpx

Răspunsul unei instanțe la solicitarea unui Barou: ”depășește limitele colaborării derulate până la acest moment”

Președintele Tribunalului București, Laura Radu, i-a trimis un răspuns decanului Baroului București, Ion Dragne, prin care îl pune la respect: ”Modalitatea în care Baroul solicită (…) depășește limitele colaborării derulate până la acest moment (…) Este atributul suveran al președintelui completului de judecată de a aprecia asupra posibilității fixării unei ore de desfășurare a ședințelor de judecată”

În urmă cu câteva zile, Consiliul Baroului București, prin decan Ion Dragne, a solicitat Tribunalului să oblige grefierii să sune avocații pentru a-i înștiința cu privire la ora ședinței de judecată.

Răspunsul nu mai necesită alte comentarii: ”Modalitatea în care Baroul București solicită Președintelui Tribunalului București dispunerea și asigurarea punerii în executare a unor măsuri indicate punctual depășește limitele colaborării derulate până la acest moment și determină rezerve serioase față de maniera în care se interpretează rolul avocaților în realizarea actului de justiție.

Pe cale de consecință, vă informăm că este atributul suveran al președintelui completului de judecată de a aprecia asupra posibilității fixării unei ore de desfășurare a ședințelor de judecată și asupra oportunității informării telefonice de către grefieri a orei estimate pentru strigarea cauzelor, sens în care răspunsul Tribunalului București la solicitarea transmisă de Dvs este circumscris celor ce preced”

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [104.67 KB]

În adresa semnată de decanul Baroului București, Ion Dragne, se cereau următoarele:

”Consiliul Baroului București, fiind sesizat de către avocați cu privire la unele incidente care au apărut în asigurarea asistenței judiciare în cauzele în care se efectuează acte de procedură, a solicitat Tribunalului București, Judecătoriei Sector 1, Judecatoriei Sector 2, Judecătoriei Sector 3, Judecătoriei Sector 4, Judecătoriei Sector 5 și Judecătoriei Sector 6, următoarele:

  1. să se dispună și să se asigure punerea în executare a măsurilor necesare pentru protecția sănătății avocaților, precum și a celorlalți participanți la procedurile judiciare.
  2. să se asigure publicarea din ziua precedentă a listelor de ședință și a orelor estimate pentru soluționarea fiecareia dintre cauze, evitând astfel aglomerarea și expunerea avocaților la factori patogeni;
  3. să se adopte măsuri care să privească și informările telefonice îndeplinite de grefieri, pentru care comunicarea orei estimate pentru strigarea fiecărei cauze să devină obligatorie;
  4. să informeze din timp Baroul București cu privire la acestea, astfel încât să permită a fi  semnalate, cu buna-credință, organelor  judiciare, eventualele omisiuni, care ar putea expune avocații riscului de infectare cu agenți patogeni.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina