fbpx

Fostul presedinte CJ Cluj, Radu Bica, eliberat conditionat

Tribunalul Cluj a judecat astăzi contestația DNA Cluj împotriva hotărârii de eliberare condiționată a fostului președinte CJ Cluj Cluj Radu Bica.

.UPDATE: Tribunalul a respins contestatia DNA. Radu Bica va fi eliberat azi din Penitenciarul Gherla

Procurorul de ședința din partea DNA Cluj a susținut în instanță că hotărârea pronunțată de comisia de eliberare condiționată, menținută de Judecătoria Gherla, este netemeinică. ”Liberarea condiționată este un beneficiu. Condamnatul poate fi eliberat. Este o facultate, nu o obligativitate.”, a spus procurorul. Acesta a precizat că trebuie ținut cont de activitatea infracțională a lui Radu Bic și soluția de condamnare la 5 ani de încshisoare.  Procurorul a cerut să se fixeze un alt termen pentru liberarea condiționată.

Amintim  că la Judecătoria Gherla, DNA a invocat și o altercație care ar fi avut loc între Bica și fostul deputat Virgil Pop, și el încarcerat.  Avocatul lui Radu Bica, Mihai Giurgea, a arătat astăzi la Tribunal, legat de altercația invocată,  că a făcut o adresă la Administrația Națională a Penitenciarelor, care a confirmat că nu a existat nicio altercație . Avocatul a susținut că Bica s-a indreptat pe perioada detentiei. Mai mult, a urmat cursuri de calculatoare, a avut activități sportive și a primit 14 recompense pentru comportamentul bun, între care trei vizite la familie acasă.

De asemenea, Radu Bica a prestat muncă inafara penitenciarului, nesupravegheat, și a stat la regim deschis în ultima vreme. Amintim, că fostul vicepreședinte CJ din partea PD și-a îndeplinit fracția de două treimi din pedeapsa de 5 ani.

”Vă rog să țineți cont de munca si activitatea depusă pentru a ajunge aici.  Imi cumosc obligatiile prevăzute de codul penal în caz de eliberare condiționată. Familia si prietenii mi-au fost aproape pe perioda detenției, astfel că imi va fi ușor să mă reintegrez”, a spus Radu Bica în fața judecătorului de la Tribunalul Cluj.

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina