fbpx
Doru Țuluș (sursa foto national.ro)

Procurorul clujean Doru Țuluș spune că va contesta decizia de revocare

Procurorul Doru Țuluș a declarat, ieri, că va contesta decizia prin care a fost revocat din funcția de procuror la Direcția Națională Anticorupție.

Întrebat la ieșirea din sediul Inspecției Judiciare dacă va contesta decizia de revocare, Doru Țuluș a răspuns: “Da. Absolut”. Contestația se depune la instanța de contencios administrativ.

Doru Țuluș s-a prezentat ieri, 5 iulie, la sediul Inspecției Judiciare, după ce a fost revocat din funcția de procuror DNA. El a sesizat IJ cu privire la modul în care s-a desfășurat ancheta în cazul său.

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit miercuri ca procurorul Doru Țuluș să își încheie activitatea la DNA și să continue la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, iar Mihaiela Moraru Iorga să revină la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău.

“Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât încetarea activității la Direcția Națională Anticorupție — nivel central, a procurorului Doru Florin Țuluș, începând cu data de 5 iulie, ca urmare a revocării sale din funcția de procuror la Direcția Națională Anticorupție și revenirea acestuia la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (unitate de parchet de la care provine), începând cu aceeași dată”, potrivit deciziei Secției pentru procurori.

Pe 29 iunie, Kovesi a cerut revocarea din funcția de procuror al DNA a lui Doru Florin Țuluș “pentru existența unei suspiciuni rezonabile că imparțialitatea sa este afectată, având în vedere că a soluționat dosare penale în care era implicată o persoană cu care avea raporturi civile”.

În 4 iulie, Țuluș a declarat că Kovesi nu l-a iubit niciodată: “De iubit, nu m-a iubit foarte tare niciodată, dar după ce au apărut înregistrările alea în presă a prins ocazia să epureze pe criterii exclusiv subiective”, a spus Țuluș.

Răspunzând întrebărilor puse de jurnaliști, Doru Țuluș a subliniat că nu el este cel care a făcut înregistrările apărute în presă.

“Nu știu ce cine bănuiește, pentru că ei cercetează într-un dosar. Nu sunt singurul care a refuzat (testul cu detectorul de minciuni, n.r.). O dată pentru că mi-au luat o declarație de martor pe formular, a doua pentru că un participant la ședință face anchetă. Asta este un fel de ‘voi sunteți niște sclavi, voi sunteți niște neica nimeni’. Nu este OK. Și în al treilea rând, modalitatea prin care am fost chemat telefonic: ‘Excelență, hai jos că am adus aparatul’. Deci atâta umilință nu poate să suporte. Nu s-au creat tabere în interiorul DNA. Uitați-vă, noi lucrăm aici trei oameni, dar nu suntem o tabără. Trebuie să vă precizez că eu țin foarte mult la instituția asta. Mai mult de jumătate din carieră mi-am petrecut-o acolo”, a spus Țuluș.

Sursa: Agerpres

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina