fbpx

Procuror suspendat din funcție 6 luni pentru atitudini nedemne

Secția pentru procurori în materie disciplinară din CSM a hortărât suspendarea unui procuror din Vâlcea pentru atitudini nedemne în timpul exercitării funcției.

”Admite acţiunea disciplinară formulată de lnspecţia Judiciară împotriva domnului Buşe lonel, procuror la Parchetul de pe Iângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea (in prezent delegat Ia Parchetul de pe Iângă Judecătoria Brezoi).

În baza art. 100 lit. d) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică domnuiui Buşe lonel, procuror la Parchetul de pe Iângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea (în prezent delegat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brezoi), sancţiunea disciplinară constând în „suspendarea din functie pe o perioadă de 6 luni” pentru săvârşirea abaterii prevăzute de art. 99 lit.c) din același act normativ”, se arată în hotărâre. 

Procurorul are drept de recurs în 15 zile de la comunicare. Recursul se judecă de către completul de 5 judecători de la Înalta Curte.

Art. 99 lit .c) – atitudinile nedemne în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu față de colegi, celălalt personal al instanței sau al parchetului în care funcționează, inspectori judiciari, avocați, experți, martori, justițiabili ori reprezentanții altor instituții.

Ionel Bușe este procuror definitiv de 6 ani.

L-a acuzat pe șeful IPJ Vâlcea de obstrucționare

Recent, acesta l-a acuzat pe șeful IPJ Vâlcea de obstrucționarea unei percheziții la hoții de lemne din județ.

Potrivit presshub.ro, zona investigată cuprinde nord-estul județului Vâlcea și o parte din Sibiu, unde funcționează câteva obști mari. Parte din descinderi trebuie făcute simultan în perimetrul respectiv, cu eforturi complexe de logistică și personal în faza asta judiciară. Orice deficit ar paraliza ancheta într-o direcție și ar compromite dovezile din teren.

Lucrurile au mers conform planului în primele două zile, dar s-au gripat din senin în a treia (miercuri), când procurorul Bușe s-a trezit aproape singur la poarta unei firme suspecte pe care trebuia s-o percheziționeze (Bax Trans SRL).

„Chiar înainte de intervenție”, avea să reclame Bușe într-o plângere rapidă către DNA, polițiștii de la IPJ Vâlcea prezenți la misiune (doi de la Criminalitate Economică și doi de la Serviciul Criminalistic), au fost contactați telefonic prin intermediul șefilor de servicii, de către împuternicitul la comanda IPJ Vâlcea, Dumitru Daraban, și li s-a solicitat în mod imperativ să părăsească sediul societății percheziționate”.

Pretextul era că s-ar fi aflat ilegal pe teritoriul județului Sibiu, în lipsa unei delegații speciale, ceea ce s-a dovedit fals în mai puțin de o oră”, mai arată publicația citată.

Numai că în cele aproximativ 40 de minute, cât au durat verificările telefonice la Tribunalul Vâlcea, procurorul Bușe a realizat că a pierdut elementul surpriză. Odată întors la birou, a primit confirmarea că polițiștii acționau sub mandat legal. Percheziția însă a fost compromisă.

Comments

comentarii

Agenţia pentru Azil a Uniunii Europene (EUAA) a publicat miercuri date conform cărora numărul de cereri de azil în UE a crescut anul trecut cu 18%, la 1,14 milioane, cel mai ridicat nivel după criza migraţiei din 2015-2016.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!