fbpx

Polițiștii locali din Cluj vor filma oamenii, iar Boc dă asigurări că datele cu caracter personal vor fi protejate

Poliția Locală din cadrul Primăriei Cluj-Napoca dispune de astăzi de sisteme audio-video portabile pentru înregistrarea misiunilor. Primarul Emil Boc ne asigură că datele cu caracter personal vor fi protejate.

Potrivit primarului Boc, polițiștii locali din municipiul Cluj-Napoca dispun de 125 sisteme audio video portabile de tip body worn, de ultimă generație. Dispozitivele permit înregistrarea și stocarea imaginilor surprinse în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu.

”Camerele video vor fi utilizate de către polițiștii locali, care lucrează la Serviciul Ordine și siguranță publică și la Serviciul Trafic rutier, în timpul programului de muncă pentru înregistrarea următoarelor categorii de intervenții și acțiuni: legitimarea persoanelor, conducerea persoanelor la sediul poliției locale, oprirea vehiculelor, constatarea infracțiunilor flagrante și a contravențiilor.

Aceste sisteme audio video vor fi folosite în principal în spațiul public, fără a fi necesar consimțământul persoanelor vizate. Camerele vor fi utilizate în concordanță cu legislația în vigoare, aceasta însemnând protejarea datelor cu caracter personal prevăzute de lege.

De asemenea, noile dotări vor asigura aplicarea corectă a legii în vigoare atât pentru cetățean cât și pentru agent. Astfel, potențialele abuzuri de putere și excesul de zel sunt contracarate, dar și lipsa de respect față de agentul de poliție locală va putea fi probată.”, se arată în postarea primarului.

Specificații tehnice sisteme audio video portabile:
– unghi de filmare: 140 de grade;
– Leduri infraroșu;
– Night vision, recunoaștere facială de la 20 metri;
– Timp de înregistare: 10 ore;
– Transmisie în timp real;
– Imaginile se stochează timp de 6 luni.

În total au fost achiziționate 250 de astfel de camere, dintre care 125 au fost predate Inspectoratului Județean de Poliție Cluj, în comodat.

Sistemele audio video portabile au fost furnizate de SC Protek Astral S.R.L, iar valoarea acestora e ste de 398.293 lei cu TVA.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina